Primarul Costel Fotea continuă investițiile pentru dezvoltarea municipiului Galați

Distribuie articolul

Investiţii la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Cuvioasa Parascheva”.  Este vorba despre construirea unui pavilion nou la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase şi despre creşterea eficienţei energetice la pavilionul B din cadrul unităţii medicale. Valoarea celor două proiecte este de aproximativ 15.000.000 de lei.

“Vrem să modernizăm infrastructura de sănătate care se află în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. Astfel, după ce am demarat mai multe proiecte de investiţii la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă <Sf. Apostol Andrei>, a venit momentul să lansăm primele investiţii de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Galaţi. Cel mai important proiect prevede construirea unei clădiri noi pentru evaluarea imunologică și virusologică a pacienților cu infecții HIV și pentru stabilirea diagnosticului molecular în cazul unor infecții virale şi bacteriene. Va fi un spaţiu modern cu laboratoare medicale, saloane pentru pacienţi, cabinete pentru medici, săli de tratament, amfiteatru şi săli în care studenţii de la medicină vor putea realiza diverse lucrări practice”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noua clădire va avea demisol şi parter, iar suprafaţă totală va fi de aproximativ 2.700 de mp. Valoarea estimată a investiţiei este de 14.088.000 de lei, bani din bugetul propriu al Consiliului Judeţean Galaţi. Pentru dotarea laboratorului de biologie moleculară din pavilionul care va fi construit a fost depus un proiect pe fonduri transfrontaliere,  în care au fost prevăzute dotări în valoare de 300.000 de euro.

De asemenea, a fost lansat şi proiectul pentru creşterea eficienţei energetice a clădirii  în care se află secţia Boli Infecţioase II din cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase “Sf. Cuvioasa Parascheva”, cu o valoare de 898.452 de lei prin Programul Operaţional Regional 2014 -2020.

“Va fi consolidată clădirea, vor fi realizate lucrări de termoizolaţie şi refacere a acoperişului şi vom instala o centrală fotovoltaică pentru a produce energie electrică din surse regenerabile. Totul pentru a reduce costurile de întreţinere, ceea ce înseamnă economie în bugetul unităţii medicale, bani care vor putea fi utilizaţi pentru achiziţionarea de echipamente medicale”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Notă: Desigur, primarul Galațiului este Ionuț Pucheanu, dar președintele CJ, Costel Fotea, a făcut mai multe pentru municipiul Galați decât toți primarii PSD la un loc, în 22 de ani de domnie absolută în oraș.


Distribuie articolul

You May Also Like