Vești bune: Ghiseul.ro acceptă și plăți pentru permise și înmatriculări auto

Distribuie articolul

Plata pentru permisul de conducere și certificatul de înmatriculare se poate face online pe Ghiseul.ro. Asta începând de joi, iar măsura este valabilă atât pentru persoanele fizice cât și pentru cele juridice.


Prin ghișeul virtual, plățile se fac rapid, sigur, fără cozi sau comisioane, anunță Autoritatea pentru Digitalizarea României (ADR), cea care administrează platforma Ghiseul.ro. Iar începând de joi, sunt acceptate în premieră și plăți pentru permisul de conducere, autorizația de circulație provizorie și certificatul de înmatriculare.

Adăugarea acestor servicii în platforma ADR este rezultatul interconectării sistemelor informatice ale Direcției Regim Permise Conducere și Înmatriculare Vehicule (DRPCIV) și ale Regiei Autonome Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS).

„Accesibilitatea este un factor esențial în procesul de digitalizare a serviciilor publice. De la crearea Autorității pentru Digitalizarea României, peste 50 de noi tipuri de servicii publice au fost integrate în platforma www.ghiseul.ro, fiind accesibile la un click distanță. Astăzi, am făcut încă un pas către interoperabilitatea instituțiilor publice. Dar eforturile echipei ADR pot fi încununate de succes doar dacă acționăm împreună. Vă îndemn să fiți responsabili și să folosiți aceste mijloace online de plată. Vă protejați de riscurile sanitare asociate pandemiei COVID-19 și economisiți timp prețios. Interconectând instituțiile publice, digitalizăm România și transformăm cozile în click-uri”, a precizat vicepreședintele ADR, Octavian Oprea.

În total, pe www.ghiseul.ro pot fi achitate peste 300 de tipuri de plăți.


Distribuie articolul

You May Also Like