Edilii Tecuciului decontează carburant cât să înconjoare de două ori pământul

Distribuie articolul

Tecuciul se dovedește încă o dată prea mic pentru ambițiile politicienilor care îl conduc: primarul și viceprimarul au primit dreptul de a deconta carburant cât să facă, fiecare dintre ei, înconjurul pământului. Și să le mai rămână pentru încă 10.000 de km.

E drept că municipiul de pe apa Bârladului nu are prea multe drumuri: doar 117 km, din care nici măcar jumătate (doar 56) cunosc asfaltul la standardul orășenesc. Dacă tot nu are drumuri, măcar să aibă conducătorii urbei combustibil să se plimbe în voie! Pe baza acestui principiu, a fost adoptat un proiect de Hotărâre de Consiliu Local prin care primarului Constantin Hurdubae i se triplează consumul lunar de carburant, la nivelul a 350 de litri de combustibil, pentru maşina de lux cu care se deplasează. O cantitate dublă de combustibil, de 250 de litri, va primi şi viceprimarul Tecuciului. Cumulate, consumurile celor doi însumează 600 litri de combustibil, ceea ce înseamnă lunar carburant pentru o distanţă de cca. 7500 de kilometri, până la capătul Europei şi înapoi. Anual, se pot face 90.000 de km, de două ori și un sfert ocolul Pământului!

„Partidul Naţional Liberal Tecuci consideră această majorare injustă, iar prin consilierii liberali a cerut ca aceste cantităţi suplimentare de combustibil să fie atribuite maşinilor şi utilajelor care asigură serviciile publice. Considerăm nejustificată alocarea acestei cantităţi de combustibil pentru maşinile Executivului, în condiţiile în care Tecuciul stagnează din toate punctele de vedere şi nu există politici şi strategii de dezvoltare pe termen mediu şi lung”, se arată într-un comunicat de presă transmis de organizația municipală a PNL Tecuci.

Nu este pentru prima dată când Hurdubae se face remarcat la nivel național, el fiind cel care în luna iunie a inaugurat o scară de incendiu la o grădiniță din localitate.


Distribuie articolul

You May Also Like