De prin județ adunate! UAT cu UAT…

Distribuie articolul

Luând localitățile județului la bani mărunți realizezi că atunci când auzi de nu știu ce sesizare, petiție, plângere sau ce-o fi, de regulă treaba e serioasă. Bine mai sunt și personaje ce toacă nervii unora, iritând cu fantasmagorii idioate de gen: Mi-a intrat țapul tău pe terenul meu! Capra ta mi-a smuls florile de la poartă, copacul tău îmi face mizerie în curte !

Administrația publică locală e o chestie serioasă menită să sprijine comunitatea. O primărie, un primar, viceprimar, consilier local nu e pentru ceartă, scandaluri, părtinire, afaceri ilegale, furt sau dispreț arătat cetățenilor.

Dar ce avem noi aici…?

 GALAȚI – Rozaliul Pucky, un primar heirupist, fără viziune, s-a înconjurat de o șleahtă de dubioși, care fini, care colegi de cârciumă, care parașutați de la partid, care găsiți prin Primărie de pe vremea ăluilalt. Nu va rămâne consemnat în istorie decât cu monstruozitatea din Centru de la pasaj și betonarea excesivă. Deja calitatea lucrărilor se vede cu ochiul liber cât de proastă e. A ținut Galațiul jumătate din mandat în praf și mizerie, a blocat aiurea artere, a închis trotuare, a avut un iluminat public aiuristic, mai ales în prima parte a mandatului când raportul funcționalității lămpilor era de una da, trei, nu. Iar aroganța excesivă nu poate duce decât la un singur rezultat. GO HOME, PUCKY !

TECUCI – Hurdubaie-tălălaie! Anunț mișto pe OLX. Vindem primar pe 1 leu. Cu tot cu o tavă de mici și muștar inclus. Un primar de Vaslui măritat la Tecuci care și-a suplimentat nejustificat consumul de carburant. Curtea de Conturi a spus că acea cantitate de combustibil ajungea pentru a înconjura Pământul de două ori. Tecuciul arată fix ca după război. Drumurile sunt lăsate de izbeliște! Incompetență totală!!!

TÂRGU BUJOR – De la Gâdei citire : ”Politica este o activitate de grup, în interes politico-electoral, propriu și personal”. Bine că nu-i accelerat nea primaru’! Filmarea aia când făceai clătite rămâne de anvergură…! Noroc chior cu Costică de la CJ că sunteți co-orășeni și a finanțat la greu zona…

BEREȘTI – Colaborator dovedit al fostei Securități, Octavian Dică, primar cu multe mandate în spate, nu a reușit să pună la punct cel mai mic oraș al județului. Nici criteriul de atribuire a banilor nu-l ajută!

BARCEA – Zamfir și-a închis Primăria în vară, năpădită de Covid 19, cu 12 angajați infectați. E genul acela de fuge de presă ca dracu de tămâie…

BĂLĂBĂNEȘTI – Cu dosarul ANI, finalizat, cel mai vechi primar din județ s-a înecat ca țiganul la mal. Mai avea o săptămână să termine și acest ciclu de patru ani, dar a fost „pus pe liber” de prefect. Pentru niște oi…dă-le dracu!

BĂLĂȘEȘTI – ANAF-ul i-a lăsat fără chiloți! Tot bugetul a fost curățat fără vreo avertizare pentru o datorie veche de 11 ani ce totaliza 6,5 miliarde lei vechi. Jumătate din sumă cât au găsit în cont le-au fost luați cu japca. Aici mai avem o situație tâmpită; funcționar al Primăriei plătit timp de 3 ani fără să aibă contract de muncă. Curtea de Conturi s-a ofuscat rău de tot pe problemă…

BĂLENI – Lică nu mai candidează, dar acolo face cărțile talibanul Cicerone. Băleniul s-a dezvoltat dar nu pentru că era buricul județului ci pentru că aici se întâlneau primarii social-democrați la chiolhanuri cu lăutari. Gurile rele spun că era mult mai mult, dar…o lăsăm așa!

BĂNEASA – Aici domnește unul din protejații lui Costică! Costică cejeu. Nenea acesta i-a cam luat in balon pe cei de la 416 și i-a pus la muncă la groapa de gunoi. Laolaltă. Femei, bărbați. Ca să nu mai plătească un buldo s-a gândit el mai bine că n-ar fi rău să-i bage pe ăia la gunoi. Acum, la vot, aceiași enoriași l-ar putea trimite pe primar la groapa de gunoi a istoriei comunei…

BERESTI MERIA – Oamenii de după dealuri trăiesc la fel de prost ca acum patru ani. Cu un primar PSD ușor deraiat de la realitate, cei de-aici n-au reușit decât un lucru notabil. În fiecare iarnă grea, localnicii au stat și zile în șir cu mortul pe masă până să fie destroienite drumurile. Atât s-a putut…

BUCIUMENI – Comună fără medic de familie. Cu un primar rămas întâmplător în funcție de la… Revoluția Pașoptistă, localitatea arată rău. Unde mai pui că nea Petrache a refuzat și un program cu fonduri europene! Șmecher, pașoptistul…

BRANIȘTEA – Sătenilor le-au fost blocate recent accesul în curți de o firmă ce se ocupa de alimentarea cu apă. O lucrare coordonată de Apă Canal i-a scos din minți pe oameni. Lucrătorii au săpat și le-au aruncat pământul în porți. Oamenii n-aveau practic pe unde ieși! Nici vorbă de podețe ce trebuiau asigurate…

Altă nefăcută! O vânzare de teren intravilan aflat în proprietatea localității i-au deranjat pe ofițerii DGA care au descins la sediul Primăriei pentru percheziții. Nimic spectaculos!

BRĂHĂȘEȘTI – Primar ales la 25 ani. O fi bine? O fi rău? A avut și beleaua cu carantinarea localităților. Cu o comunitate grea, „puștiul” s-a descurcat rezonabil…

CUCA – Primar cu 7600 lei, leafă și cu nevastă, tot angajată în Primărie, cu 4750 lei. Rămân antologice smardoiala între primar și viceprimar de la un mop lăsat aiurea de femeia de serviciu (soția vicelui –sic!) și accesul la primar pe bază de accept din partea soției! Perspective cât…nuca!

CAVADINEȘTI – Tanti Dănuța, socialista a mutat in comuna sa munții din loc! 2 km de asfalt din 35! Bravo tanti! Apropo, pe vremuri aveai o problemă, acum tot certată cu apa…?

C. NEGRI – Liberala Emilia Niculescu l-a schimbat din funcție pe socialistul Luca care la inundații le dădea sinistraților o pereche de chiloți cu fluturași într-o pungă de 1 leu. Batjocură inimaginabilă! Recent, Ambasada Franței a decernat premiul „Orașul durabil” localității conduse de Emilia Niculescu. Candidat la aceiași distincție, Galațiul lui Pucky n-a avut succes!

CERȚEȘTI – Nenea primarul zice că a făcut demersuri pentru a crește plafonul la ajutorul social. Aiurea-n tramvai! Nu așa se face dezvoltarea la comună. Și mai e o trăsnaie și cu șanțurile dalate…

CORNI – Alt incompatibil. ANI zice că primarul e administrator de SC, comerciant cu acte în regulă. Nu s-a rezolvat cauza nici acum. Sate puternic depopulate.

COROD – Rămâne memorabilă faza cu primarul Cârjeu și ministrul apelor, Ioan Deneș ce împingeau mașina înnoroiată în urma inundațiilor.

 COSMEȘTI – Comuna a devenit groapa de gunoi a Galațiului! Primarul PSD Tuchiluș și-a dat acordul ca Tancradul- firma de casă a partidului să-și depoziteze resturile pe teritoriul localității. Aiureală PSD! În rest, chestii gingașe la Cosmești, prăduială, parandărături, înțelegeri, blaturi și alte maraveli!

CUDALBI –  Semn divin/ Casa popii a ars în totalitate acum doi ani! Primarul, un pesedist nesănătos la cap a devenit vedetă națională după ce a pus bradul de Crăciun peste Monumentul Eroilor. Doi profesori de-aici, soț si soție, ea de mate, el director de școală au generat o revoltă spontană printre părinți după ce îi obliga pe elevi să facă pregătire cu ei! Primarul dormitor cum i se mai spune pentru că impresia generală e a unui om care doarme pe el nu se poate lăuda cu realizări pentru comunitate!  

CUZA VODĂ – Rezultate bune pentru o comună așa mică. Cu cărți funciare pentru terenuri extravilane și vetre de casă făcute la aproape toate gospodăriile pe fonduri europene, cu un iluminat public decent, dar și cu apă și canalizare ok, sincer, n-avem ce spune! Rămâne problema cu gospodăriile sătenilor aflate în zona inundabilă. Două treimi se află în această situație. Primarul întreabă: „Unde să ne mutăm? Pe Lună?”

DRĂGĂNEȘTI – Amendat cu 5000 de lei de CNCD, cu sesizări la Parchet, Prefectură, Ministerul Sănătății și DSP pentru hărțuirea unei asistente. Cam a fost …abuz!

DRĂGUȘENI – Primar PSD după 8 ani de PNL. Vintilă, un primar novice. Încă mai sunt case neracordate la rețeaua electrică. O comună a nimănui!

FÂRȚĂNEȘTI – Filote jr. – beizadeaua unui fost primar decedat în urmă cu mai mulți ani făcea parte din gașca restrânsă a lui Nica. A aruncat cu bani în jurnaliști pentru mai multe articole scrise fix ca la „Scânteia”.

FOLTEȘTI – O primăriță frustrată ce făcea cadouri salariaților de Paște și 8 martie. Curtea de Conturi i-a obligat să restituie câte 600 de lei de persoană. Nevasta lu’ Nelu de la Frumușița, Lenuța a rămas văduvă dar a clocit o chestie inedită. A inventat podul subteran! Urmează să sape albia unui pârâu să justifice cei 10 000 lei.

FRUMUȘIȚA – Fostul primar-decedat între timp avea o vorbă de duh cu care își invita mai marii socialiștilor: Veniți la Rio de Frumușița, trântim o găină cu pi…a în sus și mai vorbim și noi!” Dacă mai punem că era ajutat de viceprimarul Păcală, pardon…Stoica, sau invers, nu contează, un tip cu valențe de povestitor treaba-i clară cu performanța la Frumușița! Munteanu, șpăgar notoriu. Comuna arată nasol! E nefrecventabilă!

FUNDENI – Acum ceva ani, nenea primaru’ a fost saltat de polițiști pentru braconaj pe la Grădiștea, în Brăila, urmărit și prin județele Galați și Vrancea.

Ce nu s-a cercetat încă, iar problema e nasoală rău, o schimbare extravilan-intravilan a unei suprafețe consistente de teren ce aparține ADS. Primarul și niște afaceriști de carton din Galați au pus de-o afacere ce se va dovedi cu siguranță…penală.

GHIDIGENI – Rețea de canalizare- proiect câștigat în 2002, finalizat în august 2019. În mod normal, în așa perioadă ar fi trebuit să avem canalizare până-n ultimul cătun!

 Comună cu conac. Al bancherului grec Chrissoveloni, cuib de nebunii al aristocraților de la începutul secolului XX.

„Se făcea dragoste in disperare. Astfel, bărbații și cucoanele se încurcau noaptea prin odăi și paturi.”

GOHOR – Satul unde violul aduce voturi! Actualul primar PSD, Sârghie a câștigat alegerile la un an după ce fiul său a fost arestat pentru viol. Oamenii din sat nu prea au cugetat atunci! „Ce treabă are primarul cu violul lu’ ficior-su? Tot aici, altă belea! Două angajate ale Primăriei au fost trimise în judecată pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene. Și tot aici, Sârghie a pus de-un parc de un miliard de lei vechi, în timp ce are o sumedenie de străzi neasfaltate.”

GRIVIȚA – Comuna cu drumurile cele mai grele. Fără acces la un drum național, pe vreme nefavorabilă riști să te autosechestrezi. Curtea de Conturi a depistat aici o „gaură” în buget de aproape un milion de lei produsă de funcționarii Primăriei.

Conacul boieresc lăsat de Tache Anastasiu, Academiei Române pentru înființarea unei școli cu 8 clase și preluat ulterior de Primărie a ajuns o ruină. Fost prefect de Tecuci și senator de Covurlui (1878-1898), Tache Anastasiu n-avea de unde a ști că școala se va desființa în 2011, iar Primăria își va bate joc de ea.

INDEPENDENȚA – Primarul cu față de copil cum i se mai spune lui Tărbuc – ALDE, a mișcat câte ceva prin comună dar fiind un tip conservator, dezvoltarea reală întârzie. Și va întârzia mult și bine…

IVEȘTI – Aici s-a turnat asfalt fix ca-n filmele cu proști! Luna trecută. Hamza – PSD e autorul! Asfalt pe o uliță pe care nu circulă nici dracu ! Fost vice la CJ și alt parandărătnic de-al lui Nica, Hamza se laudă că la alegerile astea romii sunt de partea sa și ei vor face diferența. Cu așa laudă…mai bine tăceai, bre!

JORĂȘTI – Primarul Tofan, cercetat pentru abuz în serviciu și fals în înscrisuri oficiale, plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Asta era prin 2017. Sală de sport modernă dar fără utilități pentru că firma executantă a intrat în insolvență. Va fi nevoie de 1,5 milioane lei din bugetul local pentru funcționalitatea ei!

LIEȘTI – Boț e tare! A câștigat procesul cu ANI după patru ani de stat prin tribunale. În rest, comuna arată bine…

MATCA – Vânătorul de cormorani, Petre Daea bătea câmpii acum vreo doi ani că hectarul de teren la Matca ar fi 60 000 de euro. Că omul e nesănătos știe o țară întreagă, problema e că după ce a lansat „nucleara” nici un mătcaș n-a mai reușit să-și vândă un ar de teren. Nu uităm nici de vijelia din iunie care a măturat toate solariile !

MĂSTĂCANI – Una dintre primăriile luate de PSD pe persoană fizică. Aici, primarul e băiatul fostului primar iar hegemonia nu se mai oprește. Primăria a fost nu odată acționată în justiție pentru neplata unor servicii. Lui Dănuț Ilie i s-a dus buhul în tot județul că e un primar cu… arici.

MOVILENI – Nu s-a demarat nici acum, la nouă ani de la finalizarea barajului, proiectul prin care cele 300 de hectare de luciu de apă să fie redate zonei turistice pescărești. Totul a rămas pe hârtie. Mediocritate pe toată linia pentru primarul PSD!

Munteni – A treia comună la atragerea de fonduri europene din județ cu 8,5 milioane euro. E comuna unde, în noaptea de Înviere, pe timp de Stare de Urgență, s-a dat celebra paranghelie in strada cu cauciucuri în flăcări pe post de artificii. Primarul a devenit celebru la nivel național după ce o fetiță cu media 9,90 la învățătură a fost discriminată pe motiv că părinții aveau altă orientare politică. Alt idiot!

NĂMOLOASA – Una dintre cele mai sărace comune conduse de un ins, evident PSD, care s-a dedat la o chestie scârboasă. A amenințat public că acei ce nu-l vor vota să se mute din comună! Pe lângă faptul că tipul e idiot, are plăceri ascunse! Vrea cu 80% să câștige primăria. Un mic dictator cu pingelele rupte dar cu idioțenia ridicată la rang de virtute.

NEGRILEȘTI – Cu un primar ce trebuia în mod logic să-și piardă mandatul, comuna fără canalizare și cu un deficit bugetar anual consistent nu prea are un viitor interesant.

NICOREȘTI – Asistenții sociali-out! Deficit bugetar în 2019 dar ne facem ditamai Palatul Administrativ de peste 12 milioane lei. Aiuristic!

OANCEA – Altul cu belele cu fonduri europene! Chiriloaie e învinuit de, atenție, patru fapte penale! Complice, tăinuire și alte mizilicuri legate de un teren pe care un nene nu îl deținea. Asta era acum trei ani. APIA s-a constituit parte civilă și a cerut peste 150 000 lei. S-a dispus sechestru asigurator! Tot aici „oameni de bine” au naționalizat două bălți: Șovârca și Maicăș.

PECHEA – Aici ar fi de scris un foileton. Mihăiță – PSD, unul dintre cei mai siniștri primari gălățeni s-a ghidat după principiul…ardeți câmpiile, otrăviți fântânele, devastați satul! Nu numai că n-a făcut mai nimic, dar ce-a făcut, a făcut prost. Nici măcar greșit. Merită coroniță la capitolul „Nu faceți ca ei…” Păcat, o comună cu potențial ajunsă pe mâna unui neica-nimeni.

PISCU – Pe Vlad, primarul de aici habar n-am de unde să-l iau! E ca un pește când îl ții în mână. Comuna arată rău, dar se putea și mai rău. Iluminat public medieval, străduțe adiacente pietruite, viziune lipsă. O localitate prăfuită! Cu tot cu primar…

POIANA – Cu apa la 100 de metri adâncime și cu Piroboridava în stare de pre-colaps, comuna, de asemenea una săracă și izolată, abia își duce zilele. Bugetul anual, unul modic, abia dacă ajunge pentru cheltuielile curente.

PRIPONEȘTI – Comună afectată în prezent de Coronavirus la una din școli. Acum vreo trei mandate, primarul era lăutarul satului, acum vreo două, s-a dovedit a fi infractor. Acum, dacă te interesează ceva de localitate și încerci un motor de căutare pe internet ești întrebat…subtil! Cauți curve în Priponești?

RĂDEȘTI – Cu primarul decedat anul trecut, Rădeștiul nu se poate lăuda decât cu un medic sudanez! Comună mică, buget la fel de mic dar an de an s-au găsit resurse pentru bairamuri publice. Cu tot cu sarmale în centrul comunei.

REDIU – Fără un metru de canalizare dar cu două terenuri de fotbal. Fără echipă! Nimeni nu joacă acolo, terenurile fiind într-o zonă greu accesibilă, pe un izlaz din extravilan.

SCÂNTEIEȘTI – Primar vechi. Traseist, șpăgar recunoscut, unic în județ pentru că a mutat sediul Primăriei în satul secundar. Scandaluri majore cu cei din Primărie iar omul a trecut la amenințări. A scăpat la limită în trecut de-o condamnare penală!

SCHELA – Au apărut în mandatul ce-l încheiem ceva rezultate. Iluminatul public este încă aiuristic, mai sunt probleme cu apa pe timp de vară dar în rest e ok!

SLOBOZIA CONACHI – Aici nu prea înțeleg cum stă treaba. Ceva îmi scapă! Lumea spune că-i mulțumită de actuala administrație. Mie nu mi se pare ca-i ok! Un târg care numai târg nu e, o rețea electrică dubioasă ce-i mai lasă pe săteni din când în când în beznă sau fără iluminat public, cu zona înaltă a comunei neîngrijită. Si n-am mai înțeles ceva. Cum de s-au terminat așa brusc cutremurele de la Izvoarele?

SMÂRDAN – Alt Costică, același PSD. Apă cu porția la enoriași că așa e modelul! 5 lei și ceva pentru un metru cub de apă, ca la oraș, evident fără canalizare. Cu un buget frumușel și-a permis să-și plătească anul acesta incompetența la Garda de Mediu. O amendă de 5000 de lei, o nimica toată! Bineînțeles, din bugetul comunei.

SMULȚI – Aici avem un primar care trăiește veșnic cu speranța! „Sper ca oamenii să se întoarcă în sat, acasă”, spunea el anul trecut. Nu s-a întors nimeni pentru că n-a avut ce să le ofere. Localitate izolată, fără locuri de muncă, cu podgorii din care iasă un vin prost. Dar de unde o veni denumirea comunei? De la primul lider al comunității, Zmultu. Comuna datează de pe timpul lui Ștefan cel Mare, atestarea fiind făcută în1448.

SUCEVENI – Altă comună ce se stinge în sărăcie! Îmbătrânită mult, aici, principalul angajator e asociația agricolă. Se face doar agricultură de subzistență. Rămâne antologică cafteala dintre fostul primar PSD, Hanță și cel de dinaintea sa, liberalul Cucu. Instanța a decis ca socialistul Hanță să primească 3 ani de închisoare! Cu suspendare, evident…

SUHURLUI – Ultima comună înființată din județ se mișcă mai greu, dar se mișcă. Cel mai mare angajator de aici? Primăria – 16 persoane. Avem aici și situații tragi-comice. Un nene patron de cârciumă, dintr-ăia de dă pe caiet exasperat de acumularea datoriilor clienților i-a afișat cu nume și prenume pe geamul  dughenii să-i știe tot satul.

ȘENDRENI – Una dintre cele mai grele comune. Aproape de Galați, cu multe case ale orășenilor, bugetul e văduvit de faptul că aceștia plătesc taxe și impozite la oraș și beneficiază de servicii în comună. S-a semnat contractul pentru rețeaua de gaze ceea ce e mare lucru!

TUDOR VLADIMIRESCU – Și încă un Costică-PSD. Ca el nu e nimeni însă! Unicat. I se mai spune Costel-șmen pentru atracția sa pentru parandărături. Om de business. N-are ce căuta la Primărie. La DN, comuna arată cumva! Dacă intri pe de lături spre ulițe, mai bine… te răzgândești.

TULUCEȘTI – Cum vin ele, una după alta…Parandărătnicul ista are însa ceva în plus față de ăl de dinapoi. E și traseist: PD-PSD. Nu c-ar mai conta dar la câte belele are cu Curtea de Conturi, asta-i de neglijat. Înainte de jaful la bancomat petrecut recent, nea primaru’, după ce a aflat că localnicii l-au pârât la Garda de Mediu, s-a pus pe astupat gunoiul cu pământ. Gunoi care era aruncat tot de cei din Primărie. De data asta a avut noroc. S-a mișcat cu o secundă mai rapid decât comisarii de la Gardă care au venit degeaba. Totul era lună! Lipseau doar panseluțele!

ȚEPU – Călin Rugină a alocat 100 000 de euro pentru un garaj. Banal. Ați citit bine cifra. În contextul în care bugetul anual al comunei este de 2 milioane lei, să dai așa sumă pe o chestie 24x10metri chiar dacă e încălzit și are platformă e o nebunie la graniță cu schizofrenia.

Mai mult decât atât, habarnistul ista era să bage Primăria în faliment după ce a pierdut un proces cu Petrom în care trebuiau returnați 6,2 milioane lei.

UMBRĂREȘTI – Primarul cu chindia religioasă în Starea de Urgență. 200 de romi stăteau să asculte ca proștii unul de bombănea aiurea, au făcur poze, le-au pus pe facebook, polițiștii din comună le-au apreciat prin multe, foarte amenzi.

VALEA MĂRULUI – Altă primărie condusă de un pesedist pe persoană fizică! Localitatea arată vai mama ei dar dă  anual 5 milioane lei la echipa de fotbal din Liga 3. Fără canalizare, fără locuri de joacă pentru copii, dar cu un supercomplex cu piscină, SPA și toate cele trebuincioase. Aleluia!

VÂNĂTORI – Aici e ca la fotbal. Când e PNL, nu e PSD. Când e PSD, nu-s liberali in zonă. Ghinea, Sicuța și Manolachi, un trio celebru! Una se luptă cu ANI dar mai vrea la Primărie, celălalt s-a pricopsit cu câteva procese penale și e puțin cam obo. Vine unul așa mai relaxat și încearcă să le ia șunca din fasole la ăstia doi dar nu cred că va avea „succesuri”. Un meci interesant. Luați cu pop-corn!

VÂRLEZI – Primarul PSD are șanse majore să plece acasă. A făcut asta numai tâmpenii! N-ați văzut în viața voastră ce trotuare și-a tras Vârleziul în centrul comunei! Zici că-s toboganele alea cu apă de pe Litoral. Să vezi veselie pe babe la iarnă când o da înghețul. O să fie o pârtie utilitară! Cu săniuța la pâine! Tra-la-la la mansardă, șefu!

VLĂDEȘTI – Celebrul site al idioților de pretutindeni, Sputnik, a lansat recent o petardă în care se spune, pe scurt, cam așa- s-au găsit în localitate 35 de tone de azotat de amoniu, substanță ce a stat la baza deflagrației de la Beirut! Hai lasă! Serios? Nea Eracli, ceva teroriști ai și matele pe-acolo?

În rest, comună cu priveliște mișto!


Distribuie articolul

You May Also Like