Statul nu este doar paralel, ci și ticălos. Numeroși români au conturile blocate în mod abuziv de ANAF

Distribuie articolul

O nebunie: milioane de conturi bancare au fost blocate de ANAF în ultimele luni. Reprezentanții fiscului au luat această măsură pentru a recupera de la populație sumele de bani rezultate în urma recalculărilor făcute anul trecut. Numeroși români s-au trezit datori la stat pentru sume neachitate și neimputate în ultimii cinci ani, iar pentru recuperarea datoriilor le-au fost blocate conturile.

Problema este că popririle au vizat toate conturile datornicului, astfel încât, în numeroase cazuri, sumele luate de fisc au depășit cu mult datoria stabilită în urma recalculărilor. Banii pot fi recuperați în timp, în baza unor demersuri pe care contribuabilul păgubit trebuie să le facă la ANAF. Timp, nervi și bani pierduți pentru că statul nu mai reușește să acopere gaura produsă de o guvernare incompetentă și ticăloasă.

Din cauza numărului mare de operațiuni s-a ajuns în situații incredibile. Reprezentanții unei mari bănci din România spun că o treime dintre conturile clienților lor au fost blocate și că au fost nevoiți să înființeze un departament special pentru popriri. De asemenea, pentru toate sumele blocate de fisc, băncile percep comisioane, iar sumele pe care le pierd clienții sunt destul de mari, în condițiile în care au mai multe conturi blocate.


Distribuie articolul

You May Also Like