Veste bună pentru bugetari. Premierul Ludovic Orban a anunțat că șomajul tehnic nu mai este de actualitate

Distribuie articolul

Premierul Ludovic Orban a anunțat joi că bugetarii nu vor fi trimiși în șomaj tehnic. Prim-ministrul a spus că măsura nu mai este de actualitate deoarece România se pregătește să relaxeze măsurile luate în timpul epidemiei.

Vestea bună a fost anunțată la finalul unei vizite pe care premierul liberal a făcut-o la Institutul Cantacuzino din București. Ludovic Orban a spus că decizia a fost luată în Guvern după ce a fost analizată de mai multe ori.

„Pentru că o mare parte dintre cei care lucrează în instituțiile publice sunt implicați în prima linie a bătăliei, cum e Ministerul Sănătății. Nu poți să renunți la nimeni din această zonă, dimpotrivă, mai avem nevoie de specialiști suplimentari. Ministerul Apărării, MAI, Ministerul Muncii, care e implicat în derularea tuturor programelor de sprijin referitor la șomajul tehnic și celelalte forme de sprijin pentru profesioniști și alte categorii de angajați. O mare parte din sectorul public este foarte puternic turat, ne apropiem oricum de finalul prelungirii stării de urgență și nu mai e contextul necesar. Am gândit, am analizat, până la urmă nu mai e de actualitate”, a spus Ludovic Orban.

În ceea ce privește șomajul tehnic din domeniul privat, șeful Guvernului a spus că sunt bani pentru plata ajutorului promis companiilor afectate de criză.

„Avem resurse și pregătim măsurile de relansare economică, care vor trebui să țină cont de planul de relansare, în funcție de cum afectează diferite activități economice pregătim măsurile de susținere”, a precizat liberalul Ludovic Orban.

Banii pentru plata șomajului tehnic și pentru măsurile de repornire a economiei provin de la Uniunea Europeană și din bugetul național.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns