Mai ceva ca la Mamaia: a crescut numărul turiștilor care ajung în zona Galați-Brăila

Distribuie articolul

Sună a glumă dar nu este: anul acesta la Galați și la Brăila au venit mai mulți străini decât în 2016.

Potrivit cifrelor prezentate de Institutul Național de Statistică, în prima jumătate a anului 2017 în hotelurile din Galați s-au cazat 5.495 de cetățeni străini. Comparativ cu perioada similară a anului trecut, asta înseamnă o creștere a numărului de turiști cu 11,3%.

O modificare mult mai spectaculoasă a statisticii este la Brăila: acolo au fost înregistrați în mod oficial 2.747 de turiști, cu 97,2% peste cifra înregistrată în primele șase luni ale anului 2016.

Să nu vă gândiți că zona „riscă” să fie invadată de oameni veniți în vacanță la covata de la Jungle Splash sau la plaja înecaților de la Brăila. De fapt, turiștii care populează statisticile INS sunt oameni veniți cu treabă prin zonă.

Concret, creșterea numărului de cetățeni străini care ajung la Galați și la Brăila se explică prin activitățile economice. Cei mai mulți dintre străinii care se cazează în hotelurile gălățene și brăilene vin în zonă cu afaceri sau lucrează pentru companii puternice precum Arcelor Mittal, Damen și Yazaki.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns