Vara începe ca toamna. Meteorologii au instituit cod galben de precipitații

Distribuie articolul

Vara începe ca toamna. În cea mai mare parte a țării, meteorologii au instituit cod galben de precipitații. La Galați și la Brăila va ploua în următoarele două zile, dar este posibil ca perioadă cu ploi să se extindă.

Codul galben de ploi însemnate cantitativ și instabilitate atmosferică temporar accentuată intră în vigoare luni, la prânz, și este valabil până marți, la ora 21.00 În intervalul menționat, în Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua însemnat cantitativ.

În Banat, Crișana, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, în vestul și nord-vestul Munteniei, precum și în jumătatea de nord a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 25…30 l/mp și, pe arii restrânse, 40…50 l/mp, anunță specialiștii. Perioada cu vreme rea s-ar putea extinde până joi, cel puțin, precizează meteorologii.


Distribuie articolul

You May Also Like