Nu se știe pe unde, nu se știe pe când, Galațiul o va duce virtual mai bine

Distribuie articolul

Câteva domenii publice din oraș vor avea zone cu internet gratuit, în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. Reprezentanții administrației locale nu știu încă să spună câte spații vor beneficia de ele și nici să avanseze un termen de la care ar fi funcționale. Cert e doar faptul că proiectul va fi implementat.

Într-o conferință de presă susținută în cadrul Primăriei Galați, reprezentanții municipalității au anunțat că vom beneficia de o finanțare europeană în valoare de 15.000 de euro pentru dezvoltarea unei rețele de internet gratuit în câteva zone publice din oraș.

”Proiectul este destinat cetățenilor municipiului Galați, menit să asigure accesul gratuit la Wi-Fi în spații publice, cum ar fi: localuri ale administrațiilor publice, școli, biblioteci, centre medicale, muzee, parcuri publice și piețe”, se arată în comunicatul transmis de biroul de presă al primăriei.

Întrebat câte zone vor beneficia de program și care ar fi acestea, Primarul Ionuț Pucheanu a declarat că deocamdată nu se cunosc astfel de date, ele urmând a fi stabilite ulterior.

Perioada de derulare a proiectului este 22.01.2019 – 22.06.2020 iar din fondurile europene se vor acoperi cheltuielile cu costurile cu echipamentele și instalarea hotspoturilor Wi-Fi.

Municipalitatea va achita abonamentul la internet, cheltuielile de întreținere și operare a echipamentelor timp de cel puțin trei ani precum și costurile aferente elaborării caietului de sarcini.


Distribuie articolul

You May Also Like