Vântul violent a făcut prăpăd în județul Galați  

Distribuie articolul

În ultimele 12 ore, a nins viscolit pe întreg teritoriul județului Galați, la miezul nopții fiind activat Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, sub comanda prefectului județului Galați, Dorin Otrocol, și a șefului Inspectoratului pentru Situații de Urgență, col. Ion Toma.

S-a acționat cu 57 utilaje de deszăpezire (22 din cadrul Secției Drumuri Naționale şi 35 pe drumurile județene), iar circulația se desfășoară acum în condiții de iarnă pe toate drumurile.

Toate situațiile deosebite apărute au fost rezolvate punctual, în timp rezonabil, cea mai importantă intervenție fiind în această dimineață pe DJ 253, între Cudalbi și Băleni. Un autocar cu 22 de persoane, din Republica Moldova, echipat necorespunzător, a derapat în șanț, impunându-se intervenția cu cinci utilaje pentru repunerea pe carosabil.

În 15 unități de învățământ din județ au fost suspendate cursurile, decizia fiind luată dimineață, de către primari și directori.  Este vorba despre școli din Băneasa, Bereşti  Meria, Cavadineşti, Cerţeşti (Școala nr. 1 Cotoroaia și Școala nr. 1 Cârlomănești), Corni, Corod, Cuca, Drăguşeni, Independenţa (Şcoala nr. 1), Măstăcani (Şcoala nr. 2 Chiraftei), Oancea (Grădiniţa nr. 1), Rădeşti și Smulţi.

La ora 10.30, erau opt localități fără energie electrică: Slobozia Oancea (comuna Oancea), Roșcani (Băneasa), Brătulești, Blânzi (Corod), Cârlomănești (Cerțești), Ciurăștii Vechi, Ciurăștii Noi (Bălășești), Mihail Kogălniceanu (Smârdan), fiind afectați circa 6.000 de consumatori. La remedierea avariilor lucrau 10 echipe ale Electrica.

Pentru menținerea stării de viabilitate a drumurilor, continuă intervenția utilajelor, în mare parte din județ fiind încă viscol puternic. Județul Galați se află sub avertizarea Cod portocaliu de vânt tare și ninsori până la ora 17.00.

SURSA: Prefectura județului Galați


Distribuie articolul

You May Also Like