Marius Stan: ”Candidez la primărie pentru modernizarea Galațiului”

Distribuie articolul

Primul candidat oficial înscris în cursa pentru fotoliul de primar este Marius Stan, din partea recent înființatului Partid Împreună Pentru Moldova.

Într-o conferință de presă susținută astăzi, fostul edil a spus că vrea un nou mandat pentru că în precedentul a avut rezultate foarte bune și pentru că are proiecte de modernizare a Galațiului. După ce, în repetate rânduri, a spus că nu-și mai dorește funcția principală din administrația locală, declarându-se „scârbit de politică”, Stan a făcut o întoarcere de 180 de grade. Alături de mai mulți membri din Partidul Împreună Pentru Moldova, a făcut astăzi oficial anunțul.

”M-am răzgândit și candidez pentru că este frustrant să vezi cum, în patru ani de activitate, primăria condusă de Marius Stan și Aurel Vlaicu a derulat fix 106 proiecte. După atâtea proiecte, propaganda de partid împrăștie vorba că Marius Stan e un primar care nu a făcut nimic”, a spus fostul edil.

Din punctul său de vedere, un avantaj este dat de noua platformă politică.

”Un partid nou, care nu e absolut deloc viciat. Am fost scârbit de politică, am venit la primărie să fac administrație, nu politică. Am zis că un primar trebuie să fie manager, să gestioneze orașul. Programul și strategia le vom prezenta în curând. De ce? Pentru că la alegerile din 2016 aproape 20.000 de oameni m-au votat. Acei 20.000 de oameni au fost batjocoriți, știți foarte bine, în Consiliul Local s-a format o clică, o gașcă care a reușit să invalideze mandatul meu de consilier. Îmi dădeam demisia oricum, după ce am fost primar nu acceptam să fiu consilier, știți foarte bine că sunt un tip orgolios, dar ei au făcut-o încălcând legea și mi s-a părut jignitor. Prin mine au jignit 20.000 de oameni pe care, cu toată speranța, îi aștept în proiectul ăsta”, a mai spus Stan.

Întrebat dacă s-a gândit sau a discutat de o alianță de dreapta, împotriva social-democraților, fostul edil a spus că singura lui bătălie este pentru modernizarea orașului.

”Nu ne batem nici cu PSD-ul, nici cu PNL-ul. Noi ne batem pentru niște proiecte pentru modernizarea Galațiului. Am convingerea că, printre cei 20.000 care m-au votat în 2016, au fost foarte mulți PSD-iști, eu nu am dat în partid ci în niște lideri, cu ei am avut luptele mele”, a mai spus Stan.

Marius Stan candidează pentru a patra oară, consecutiv, la primăria Galațiului, după ce a mai făcut-o în 2008 (inițial din partea Partidului Inițiativa Națională, promovat de Lavinia Șandru, și Partidul Alternativa Ecologistă, în frunte cu Ion Ștefan, proiect sprijinit ulterior și de PNL), apoi în 2012 (din partea alianței USL, respectiv PNL – PSD) și 2016 (din partea UNPR). La ultimele alegeri, Stan s-a clasat pe poziția a treia, după Ionuț Pucheanu (PSD) și Nicușor Ciumacenco (PNL).


Distribuie articolul

You May Also Like