Prima răbufnire a iernii a închis școlile: sute de copii din județul Galați au fost trimiși acasă

Distribuie articolul

Autoritățile din județul Galați au decis să suspende cursurile școlare din 14 comune.  Pe listă sunt unități din Băneasa, Berești Meria, Cavadinești, Cerțești, Corni, Corod, Cuca, Drăgușeni, Independența, Măstăcani, Oancea, Rădești, Smulți și Vânători. Asta după ce viscolul a rupt firele electrice și a lăsat unitățile de învățământ în beznă. De asemenea, în câteva cazuri, drumul către școală este acoperit de zăpadă și microbuzele școlare ar putea să rămână blocate.

În total sunt 15 unități de învățământ în care cursurile au fost suspendate. Este vorba despre 12 școli gimnaziale, două grădinițe și un liceu, potrivit reprezentanților ISU Galați. Conducerea inspectoratului școlar județean a anunțat că suspendarea cursurilor a fost decisă în condițiile în care școlile fie au rămas fără curent electric, fie drumurile spre unitățile de învățământ s-au înzăpezit.

„Având în vedere condițiile meteorologice nefavorabile din această perioadă, vă aducem la cunoștință că astăzi, 18 ianuarie 2018, au fost suspendate cursurile în 15 unități școlare din județul Galați.Cauzele principale ale ale imposibilității funcționării unităților de învățământ respective sunt lipsa curentului electric datorat deteriorării rețelei electrice și accesul dificil pe unele drumuri al microbuzelor școlare”, se arată într-un comunicat al IȘJ Galați.

Cursurile ar putea fi reluate mâine, în funcție de evoluția fenomenelor meteo.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns