Prim-ministrul Florin Cîțu anunță cu cât va crește salariu mediu nominal în 2021

Distribuie articolul

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că salariu mediu nominal va crește semnificativ în 2021. Este o creștere peste așteptări spune premierul care folosește drept argument cifrele Institutului Național de Statistică. Premierul Florin Cîțu a anunțat pe rețelele de socializare că salariul va crește în 2021.

„Vești excelente pentru toți românii! Salariul mediu nominal CREȘTE semnificativ. Puterea de cumpărare a românilor CREȘTE semnificativ. Pregătim economia pentru perioada post – pandemie. Creșterea economică în 2021, de care vor beneficia toți românii, o să fie peste toate estimările de la începutul anului. Vă garantez”, a anunțat premierul Cîțu.

Prim-ministrul a folosit datele INS „Martie 2021 comparativ cu Martie 2020”. Astfel, comparativ cu luna martie a anului precedent, câştigul salarial mediu nominal net a crescut cu 7,7%.

Totodată, sunt diferențe și în ceea ce privește câştigul salarial în raport cu evoluţia preţurilor de consum. Indicele câştigului salarial real a fost 104,5% pentru luna martie 2021 faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent. Indicele câştigului salarial real a fost 105,0% pentru luna martie 2021 faţă de luna precedentă, arată satisticile INS.


Distribuie articolul

You May Also Like