Relaxare: de la 15 mai se renunță la masca de protecție și la restricțiile de circulație pe parcursul nopții

Distribuie articolul

Președintele Klaus Iohannis a anunțat joi care vor fi măsurile de relaxare impuse de la 15 mai. În primul rând se va renunța la obligativitatea purtării măștilor de protecție la exterior, cu unele excepții, și la restricțiile de circulație impuse pe perioada nopții.

Masca se va purta în continuare în interior, dar și în spații deschise și aglomerate precum stațiile de autobuz, târguri și piețe.
Odată cu eliminarea restricțiilor de circulație de pe parcursul nopții se va renunța la orice restricție care vizează programul operatorilor economici, magazine și restaurante.

Tot de pe 15 mai vor fi permise activităție sportive cu spectatori. La început acestea vor fi posibile cu 25% din locuri ocupate.

Alte etape de relaxare sunt prevăzute pentru 1 iunie, 1 iulie și 1 august. Printre altele vor fi permise evenimentele private (petreceri de la botez și nuntă) cu număr limitat de participanți.

Dacă organizatorul evenimentului va garanta că toți participanții sunt vaccinați, plafonul maxim de participanți va fi eliminat.


Distribuie articolul

You May Also Like