Conducerea ne asigură că Transurb nu e în pragul colapsului. Și își dă demisia

Distribuie articolul

Situația critică pe care o traversează compania locală de transport în comun, aflată pe punctul de a-i fi tăiate utilitățile pentru neplată, poate fi rezolvată, ne-a asigurat astăzi conducerea societății. Care și-a anunțat demisia, la puțin peste o lună de la preluarea mandatelor.

Într-o conferință de presă comună, directorul general interimar Adrian Negraru și președintele Consiliului de Administrație, Gigel Caliga, au ținut să spună că viitorul companiei nu e chiar atât de negru, salariile au fost achitate la zi, achizițiile au început să se facă prin licitații publice, Arcelor Mittal a acceptat prelungirea contractului și că există un plan de redresare.

La întrebarea dacă există în momentul de față premizele să vorbim de societatea Transurb ca fiind în pragul colapsului, dacă ar putea să nu mai iasă mașinile pe traseu din cauză că sunt probleme de lichidități sau de plată, răspunsul a fost negativ.

”Nu există astfel de problemă, este datoria executivului de a în știința acționarul (Consiliul Local, n.r.) în legătură cu dificultățile întâmpinate la un moment dat. Transurb e bântuit de fantasme (sic!)”, a declarat Gigel Caliga, președintele Consiliului de Administrare Transurb.

”Consider că prin planul de eficientizare semnul revitalizării a fost dat. Încercarea mea de a prezenta ceea ce se întâmplă a luat aspecte nedorite în presă și în mediul online. Mă consider o persoană cu principii, care nu face compromisuri. A sosit momentul să vă spun că din motive personale luni îmi depun demisia din funcția de director general interimar”, a declarat și Adrian Negraru.

Acesta a ținut să menționeze că decizia de a accepta din 4 aprilie să fie director general interimar a venit într-o perioadă dificilă pentru el, dat fiind faptul că mama sa a făcut infarct și a murit în timp ce stătea la coadă, să-și ridice abonamentul Transurb.

”Am trecut printr-o perioadă dificilă, pe 1 martie mama mea a decedat la rând la abonamente și dorința mea cea mai mare a fost să reușesc să implementez o modalitate astfe încât oamenii să nu mai stea la abonamente în ploaie, în frig. Cred că se poate rezolva pe viitor”, a mai spus Negraru.

Gigel caliga a precizat că va renunța și el la funcția de președinte al Consiliului de Administrație, din motive de solidaritate cu actualul manager.


Distribuie articolul

You May Also Like