UPDATE: Percheziții la Galați

Distribuie articolul

UPDATE3: Cinci arestați și trei plasați sub control judiciar, printre care și preotul din Tecuci. În cazul celui de-al nouălea reținut încă se deliberează.

—————-

UPDATE2: Nouă persoane au fost reținute și alte 15 au fost plasate sub control judiciar în acest dosar. Printre persoanele reținute se află un director de la Spitalul municipal din Tecuci și un preot din Tecuci. În dosar sunt cercetate și 3 funcționare ale Casei Județene de Asigurări de Sănătate. Acuzațiile formulate de procurori sunt fraude informatice, fals în înscrisuri oficiale și uz de fals. Prejudiciul se ridică la 1,4 milioane de lei. Este vorba despre decontarea ilegală a unor servicii de îngrijiri paliative pentru bolnavi incurabili.

VEZI VIDEO AICI

————

UPDATE1: Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Galați, în colaborare cu cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Galați și Direcției Generale Anticorupție, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați, au pus în executare 67 mandate de percheziție și 43 mandate de aducere, într-un dosar penal privind fraudarea sistemului asigurărilor de sănătate.

În această dimineață, 120 de polițiști gălățeni, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galați au efectuat 67 percheziții domiciliare într-un dosar penal, în care mai multe persoane sunt bănuite de săvârșirea infracțiunilor de fraudă informatică și fals material în înscrisuri oficiale, prejudiciul ridicându-se la suma de aproximativ 1.400.000 lei.

Perchezițiile au vizat ridicarea de sisteme informatice, documente, bunuri și alte valori, în vederea probării activității infracționale.

În același dosar, polițiștii au pus în executare 43 mandate de aducere, persoanele în cauză fiind conduse la sediul I.P.J. Galați, pentru audieri.

Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Brigăzii de Operațiuni Speciale.

Sursa: IPJ Galați

 

—————–

70 descinderi au avut loc azi. Poliția instrumentează un dosar de decontări fictive. Vom reveni


Distribuie articolul

You May Also Like