Poliția Rutieră, cu ochii pe pietoni

Distribuie articolul

În ziua de 31 ianuarie a.c., în intervalul orar 1200 – 2000, polițiștii rutieri și de ordine publică au desfăşurat o acţiune în sistem integrat, pe raza municipiului Galați, pentru prevenirea accidentelor rutiere provocate de indisciplina pietonilor – principala cauză generatoare de accidente în anul 2017.

În cadrul acțiunii la care au participat polițiști ai Serviciului Rutier, Biroului Rutier, Secțiilor de Poliție Urbană și Rurală, au fost constatate 269 contravenţii, fiind aplicate 210 sancțiuni contravenționale pietonilor, pentru traversare neregulamentară.

Totodată, a fost constatată 1 infracțiune la regimul rutier, polițiștii întocmind un dosar de cercetare penală pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.

Au fost reținute, în vederea suspendării, 16 permise de conducere, dintre care   10 pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, 3 pentru neacordarea de prioritate vehiculelor, 2 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului, 1 pentru nerespectarea normelor privind depășirea vehiculelor .

De asemenea, au fost reținute 3 certificate de înmatriculare.

Datorită prezenței active a polițiștilor în teren, pe toată perioada desfășurării acțiunii, în municipiul Galați nu a fost înregistrat niciun eveniment rutier.

SURSA: IPJ Galați


Distribuie articolul

You May Also Like