În loc de fonduri europene, atragem moaște. Orașul Galați este campion la ceremonii religioase

Distribuie articolul

Există un capitol la care orașul Galați stă mai bine decât Cluj-Napoca, Timișoara, Sibiu, Brașov și Oradea. Nu vorbim despre infrastructură, transport public, zone de agrement, educație, platforme industriale, nivel de trai, turism, cultură, industrie, sport, spații verzi, speranță de viață, bogație, poluare, siguranță, investiții și fonduri europene. La elementele enumerate mai sus suntem vai de capul nostru, însă la capitolul moaște și procesiuni batem pe toată lumea.

Periodic, în orașul Galați aterizează o pereche de moaște care sunt plimbate prin oraș de alungă toate cele sfinte din șoferi. Totuși, nu încercăm să spunem că ceremoniile religioase sunt semn rău, dar parcă ar fi mai cochet să vedem moaștele venind pe autostradă, coborând din avion și ocolind autobuze electrice. Iar dacă în alaiul religios ar fi mai mulți domni cu papion și doamne cu trenciuri rafinate totul ar arăta mult mai bine.

Așadar, stăm bine la numărul de procesiuni și alaiuri bisericești. Ieri, procesiune, alaltăieri, procesiune, diseară, moaște, în decembrie, alte alaiuri, plus post, dezlegare, slujbe și Crăciun. Prinsă cu cele sfinte, lumea a uitat ce fac, în fruntea țării, ticăloșii fără frică de Cel de Sus, dar și fariseii care îngroapă orașul de la Mila 80 și de la mila lui Dumnezeu.

Ar mai fi de analizat și gradul de protecție pe care Sf.Andrei (protectorul orașului Galați și al României) îl oferă gălățenilor și românilor, în condițiile în care am ajuns unde am ajuns. Totuși, asta nu-i o discuție de sărbători, ci una care poate fi purtată prin ianuarie, când o să se amnistieze între ei penalii din politică și când ni se va prăbuși fix în cap creșterea economică. Doamne ajută să scăpăm!


Distribuie articolul

You May Also Like