UPDATE: A evadat un criminal! 

Distribuie articolul

UPDATE: Bărbatul care a evadat în această dimineață, de la un punct de lucru al Penitenciarului Tulcea, a fost capturat la Frecăței. Va fi cercetat penal pentru evadare și riscă alți 3 ani de închisoare.

Un condamnat pentru omor a evadat în județul Tulcea, de la un punct de lucru exterior al penitenciarului, situat în localitatea Mineri. Poliția, Jandarmeria și Poliția de Frontieră din județul Tulcea și din județele limitrofe, inclusiv Galați, îl caută pe evadat. ”Luni,  22.04.2019, în jurul orei 08.30, s-a constatat că deţinutul Regep Samir, în vârstă de 32 de ani, condamnat definitiv la 8 ani, 8 luni  și 273 zile la închisoare pentru  tentativă de omor, a părăsit un punct de lucru exterior de pe raza localității Mineri, județul Tulcea. Facem precizarea că acesta era clasificat în regim semideschis.

În vederea capturării deţinutului, au fost dispuse măsuri specifice respectiv:

blocarea căilor de acces pe posibilele direcţii de deplasare, alarmarea personalului, trimiterea de echipe de căutare formate din personalul unităţii precum şi cooperarea cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Tulcea, Inspectoratul Judeţean al Jandarmeriei  Tulcea şi Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Tulcea.

De asemenea, conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete interne care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Menționăm că părăsirea fără autorizare a punctului de lucru, aflat în exteriorul locului de deținere, este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte, conform prevederilor articolului 285 din Codul Penal, cu închisoare de la șase luni la trei ani”, se arată într-un comunicat de presă al Penitenciarului Tulcea.


Distribuie articolul

You May Also Like