Maternitatea, căminul de bătrâni și liceul de artă, propuse pe lista investițiilor

Distribuie articolul

Trei dintre cele mai importante instituții publice din Galați ar putea beneficia de investiții de la bugetul local, din acest an: Maternitatea “Buna Vestire”, Căminul de Bătrâni “Ștefan cel Mare” și Liceul de Artă ”Dimitrie Cuclin”.

Cele trei fac parte dintr-un lot mai larg, de nouă amendamente la bugetul local (aflat în dezbatere), amendamente propuse de grupul consilierilor locali ai Partidului Național Liberal, filiala Galați.

”Impactul financiar total este unul redus, de sub 1% raportat la valoarea veniturilor locale, respectiv de 3,5 milioane de lei. Este vorba de proiecte cu un puternic impact în comunitate, ce vizează domenii din sănătate, economie, învățământ sau infrastructură. Cât privește sursa de finanțare a solicitărilor noastre, ea poate fi de la fondul de rezervă sau din limitarea finanțării altor proiecte cu un impact socio-economic redus, cum ar fi târgul auto”, a declarat consilierul local Alexandru Șerban, președintele filialei municipale a PNL Galați.

Astfel, s-a propus suplimentarea sumei de 400.000 lei pentru studiu de fezabilitate şi proiectare a unui nou corp de clădire la Maternitatea “Buna Vestire” Galați. Se dorește  suplimentarea sumei de 1.700.000 lei pentru Căminul de bătrâni “Ștefan cel Mare” – Galați și a sumei de 1.200.000 lei în vederea cumpărării terenului aferent sălii de spectacole a Liceului de Artă ”Dimitrie Cuclin” din municipiul Galați.

Alt amendament vizează finanțarea cu 100.000 lei a unui studiu de fezabilitate privind proiectarea  și execuția unui nou parc industrial:  “Parcul Industrial nr.2”, în municipiul Galați. Pentru fluidizarea traficului, se propune suplimentarea sumei de 50.000 lei pentru ”Elaborare studiu de fezabilitate pentru amenajarea  unui sens giratoriu în zona de la Parcul VIVA și a esplanadei din aceeași zonă pe Faleza Dunării Galați.

Se mai propun alocarea a 40.000 lei pentru reabilitarea Sălii de sport a Liceului Teoretic ”Mircea Eliade” și a 10.000 lei pentru expertiza tehnică în vederea reabilitării clădirii din str. Domnească nr. 97-99.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns