„Ăia” din diaspora votează împotrivă corupției și a incompetenților

Distribuie articolul

A început votarea în diaspora. Pentru că lumea-i mare, primii la vot sunt românașii care au ajuns tocmai prin Australia, Noua Zeelandă, China și Coreea. Procesul electoral din turul doi al alegerilor prezidențiale va ține tot trei zile în străinătate, la fel ca în primul tur.

Reprezentanții unui mare partid din România au început prost ziua. Tocmai de la capătul lumii (din Australia) au primit vești proaste. Un tânăr care a votat a spus că a făcut-o pentru a scăpa România de corupție și incompetenți. Oare la cine s-a referit? Oare cu cine a votat tânărul român din Australia?

„Vin din Brisbane, Australia, să votez contra corupției…. Mă duc să votez pentru România, pentru o Românie împotriva incompetenților, o Românie normală, o Românie funcțională, o Românie în care ne putem întoarce acasă.”(sursa Digitv)

Se spune că ce începe rău, se termină și mai rău. În primul tur al alegerilor prezidențiale, la secțiile de votare din străinătate au fost 646.000 de voturi valabile. Președintele în exercițiu, Klaus Iohannis, a primit 352.103 de voturi, în timp ce fostul premier, Viorica Dăncilă, a fost votat doar de 17.968 de români stabiliți în străinătate.


Distribuie articolul

You May Also Like