Universitatea Dunărea de Jos, medaliată de președintele Klaus Iohannis

Distribuie articolul

Ziua Națională a venit cu vești bune pentru Universitatea Dunărea de Jos din Galați. Președintele României, Klaus Iohannis, a semnat mai multe decrete privind acordarea de distincții unor instituții de învățământ superior, printre care este și UDJ. Reprezentanții universității gălățene au primit direct de la șeful statului Ordinul „Meritul pentru Învățământ” în grad de Cavaler.

Universitatea a fost decorată „în semn de apreciere deosebită pentru rezultatele de excepție obținute în procesul de formare intelectuală şi umană a tinerelor generații, pentru promovarea calității învățământului universitar românesc”. Decorația a fost primită de Ștefan Baltă, prorectorul UDJ.

„Consider că e o distincţie care ne onorează şi care a avut în vedere întreaga activitate a universităţii, atât în plan didactic cât şi pentru cercetare. Ne-am remarcat prin extensia de la Cahul, Facultatea Transfrontalieră, un proiect inițiat de rectorul Universității, prof. univ. dr. ing. Iulian Bîrsan, dar și prin extensiunile din Italia şi Ucraina. Consider că suntem printre universitățile de top din țară şi jucăm un rol decisiv, cel puţin regional. Distincţia e cu atât mai importantă, cu cât anul acesta am împlinit 70 de ani de învăţământ superior la Galaţi. Este meritul tuturor cadrelor didactice de până acum, nu numai a celor aflate în activitate, dar şi al studenţilor. Distincţia ne obligă să facem în continuare şcoală de calitate, să ne adaptăm noilor cerinţe din piaţa muncii şi să conservăm domeniile şi specializările de tradiţie din Universitate. Ne dorim să continuăm şi procesul de internaţionalizare, atrăgând studenţi din afara UE, interesaţi să înveţe atât în cadrul programelor în limba română cât şi în cele în limba engleză”, au anunțat reprezentanții UDJ Galați.

Din delegația care a mers la Cotroceni au mai făcut parte consilieri și reprezentanți ai Ligii Studenților.

Distribuie articolul

You May Also Like