Teste medicale pentru șoferii cu probleme de sănătate

Distribuie articolul

Șoferii care au probleme medicale vor fi obligați să se prezinte la o examinare de specialitate. Potrivit unei legi adoptate săptămâna trecută de Parlament, măsura poate fi stabilită de orice medic care observă că o persoană are o afecțiune ce nu permite deținerea unui permis auto. Persoanele care vor pica testul vor rămâne fără permis de conducere.

Parlamentarii au stabilit procedura. În termen de trei zile, șoferul aflat în această situație va primi un bilet de trimitere la medicul specialist. Dacă nu se va prezenta, el va fi înștiințat de polițiștii de la rutieră și va rămâne fără permis de conducere, la fel ca în situația în care medicul specialist va constata că șoferul are o problemă medicală care îl împiedică să urce la volan. Șoferii vor putea să-și recupereze permisul numai după ce vor scăpa de afecțiunile medicale din cauza cărora li s-a retras actul. În cazul în care medicul va stabili că șoferul este apt, acesta va rămâne cu permisul de conducere iar unitatea medicală va informa Poliția Rutieră despre rezultatul examinării.

Cadrele medicale și clinicile care nu respectă procedurile vor fi amendate. Pentru a intra în vigoare, legea are nevoie de promulgarea președintelui României și de publicarea în Monitorul Oficial.


Distribuie articolul

You May Also Like