Săptămâna înscrierilor la licee

Distribuie articolul

Începând de ieri, timp de o săptămână, are loc înscrierea la licee pentru absolvenții clasei a VIII care au fost repartizați după susținerea primei etape a Evaluării Naționale.


Elevii repartizați își vor depune dosarele de înscriere la unitățile de învățământ, altfel aceștia riscând să piardă respectivul loc.


Dosarele de înscriere vor cuprinde actele de studii în original, doar dacă acestea vor fi înmânate fizic.


Actele solicitate sunt: cererea de înscriere, cartea de identitate (acolo unde este cazul) şi certificatul de naştere, adeverinţă cu notele şi media generală obţinute la Evaluarea Naţională – clasa a VIII-a, foaia matricolă pentru clasele V-VIII (cu calculul mediei generale), fişa medicală.


Elevii care nu îşi depun dosarele de înscriere in acest interval sunt practic retraşi, locurile respective fiind declarate vacante. Acestea vor fi utilizate pentru cei peste 200 de elevi ce au obținut medii mari la Evaluarea Națională dar nu au fost repartizați din cauza bifării necorespunzătoare a opțiunilor.

Spre deosebire de anii precedenți, în 2020, au fost mai mulți elevi care au absolvit clasa a VIII, din cauza situației pandemice, promovabilitatea a fost aproape de 100% iar numărul locurilor din licee a fost diminuat de fosta conducere ministerială ce intenționa să repopuleze școlile profesionale.

O măsură proastă a Ecaterinei Andronescu (s-au adunat destule erori ale sale la conducerea Ministerului Educației Naționale!) care produce după cum se vede efecte colaterale negative.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns