Arestat, după ce a încălcat termenii controlului juridiciar

Distribuie articolul

Un adolescent de 15 ani din Galați a fost arestat, sub acuzația de furt calificat în formă continuată. El a fost reținut de Poliția Galați, la începutul lunii iunie, fiind principalul suspect în cazul spargerii a cel puțin cinci autoturisme din oraș, însă nu a fost arestat de instanță, pentru că judecătorii au considerat că nu prezintă pericol public.

Ieri, adolescentul a fost arestat preventiv, pentru că a încălcat termenii controlului judiciar, măsura dispusă de magistrați la începutul lunii trecute.

„A sustras din cinci autovehicule parcate pe raza municipiului Galați, bani, acte și alte bunuri, creându-se un prejudiciu de aproximativ 11 300 de lei. În ziua de 13.07.2020, inculpatul a fost încarcerat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Galați, în baza mandatului de arestare preventivă al Judecatoriei Galați.S-a luat această măsură de către judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Galați l, la solicitarea polițiștilor din cadrul Biroului Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Galați, deoarece inculpatul nu a dat curs citațiilor emise, în mod repetat, pe numele său, pentru prezentare în fața comisiei medico-legale de expertiza neuropsihiatrică și s-a sustras cercetarilor”,precizează IPJ Galați.

Cercetările sunt continuate de lucrătorii de la Biroul Investigații Criminale Galați în vederea finalizării cauzelor penale în care este implicat minorul.


Distribuie articolul

You May Also Like