Angajații din spitale se vor strânge sub balconul lui Costel Fotea. Un protest va avea loc joi, la sediul CJ Galați

Distribuie articolul

Cadrele medicale de la Solidaritatea Sanitară vor picheta sediul Consiliului Județean Galați. Protestul se va desfășura în fața imobilului de pe strada Eroilor, joi, în intervalul orar 14.00-16.00. La fel ca sindicaliștii de la Sanitas, reprezentanții Sindicatului Solidaritatea Sanitară sunt nemulțumiți de scăderea salariilor. Personalul din numeroase spitale din țară, în special asistenții medicali, infirmierii și brancardierii, a pierdut până la 1.100 de lei din salariu prin modificarea regulamentului de acordare a sporurilor. În plus, majorarea salarială trâmbițată de Guvern a fost anulată sau redusă prin reducerea sporurilor.

Protestul de joi se va desfășura sub balconul președintelui CJ Galați. Iar de acolo vin doar vești proaste.

„Consiliul Județean Galați are spitalele cu cele mai mari sporuri. În momentul de față, legea prevede clar să te încadrezi în cel mult 30% din fondul de salarii iar noi ne-am încadrat la nivelul maxim. Chiar să vreau, nu pot să dau mai mult. La Spitalul Județean doar 6% din personal are salariul mai mic, asta înseamnă aproximativ 120 de persoane din 2.000 de angajați. Cred că se vor reglementa anumite lucruri”, a declarat, zilele trecute, Costel Fotea, președintele CJ Galați.

În paralel, reprezentanții Federației Sanitas se pregătesc de grevă. Conform programului stabilit de liderii lor, după mitingul din Piața Victoriei urmează greva de avertisment pe 7 mai și greva generală pe 11 mai.


Distribuie articolul

You May Also Like