Un vasluian s-a ales cu dosar penal pentru că a încercat să-i mituiască pe polițiștii de frontieră din Galați

Distribuie articolul

A fost prins în timp ce încerca să dea mită unui polițist de frontieră. Este vorba despre un vasluian de 28 de ani care a vrut să ofere bani pentru nu i se întocmi un dosar penal. Totul s-a petrecut joi, 22 iunie, în Sectorul Poliţiei de Frontieră Folteşti. În jurul prânzului, polițiștii de frontieră au oprit pentru control pe raza localității de frontieră Băleni, un autoturism înmatriculat în Franţa. „În data de 22.06.2017, în jurul orei 12.00, polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti au oprit pentru control pe raza localităţii de frontieră Băleni, autoturismul marca Nissan Almera Tino, înmatriculat în Franţa şi condus de vasluianul C. V., în vârstă de 28 de ani. La controlul specific s-a stabilit faptul că seria poansonată pe caroseria autoturismului nu corespundea cu seria înscrisă în certificatul de înmatriculare prezentat”, se spune  într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Galați.

Deoarece treaba era „groasă”, vasluianul a umblat la portofel și la coarda sensibilă a polițiștilor. El a promis mită și, fiind refuzat, a dublat suma. Pentru că nici așa nu i-a convins pe polițiști, șoferul a solicitat o audiență la șeful agenților. „…conducătorul auto le-a promis celor doi poliţisti de frontieră, cu titlu de mită, suma de 100 de euro, pentru a nu lua măsurile legale ce se impun faţă de el şi pentru a-i permite continuarea deplasării, propunere care a fost refuzată. Pentru continuarea cercetărilor, persoana şi autoturismul au fost conduse la sediul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, ocazie cu care tânărul a oferit tot cu titlu de mită suma de 200 de euro, solicitând intrarea în audienţă la şeful sectorului. Politistii de frontieră au sesizat lucrătorii D.G.A. La ora 14.30, tânărul, aflându-se în audienţă la şeful Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti, a oferit acestuia suma de 500 de lei cu drept de mită….lucrătorii D.G.A. – S.J.A. Galaţi, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi, au procedat la organizarea şi realizarea activităţii de prindere în flagrant”, ne informează STPF Galați.

Ca urmare vasluianul s-a ales nu cu un dosar ci cu două dosare penale: unul pentru dare de mită și altul pentru conducere pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu număr fals de înmatriculare.


Distribuie articolul

You May Also Like