VIDEO Șase persoane reținute, mașini și produse de contrabandă confiscate

Distribuie articolul

Șase persoane reținute și numeroase obiecte confiscate. Este, pe scurt, bilanțul acțiunii de miercuri, 21 iunnie, a procurorilor DIICOT Galați. Oamenii legii s-au aflat pe urmele unor contrabandiști de țigări și motorină. În total, în județul Galați au fost 12 percheziţii domiciliare care au vizat un grup infracțional organizat format din cetăţeni români şi din Republica Moldova. Potrivit anchetatorilor, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, membrii grupării au introdus în România, din Republica Moldova, peste 100.000 litri de motorină şi peste 13.000 pachete de ţigări. „În urma cercetărilor efectuate au rezultat suspiciuni rezonabile că, în cursul lunii septembrie 2016, inculpaţii H. Gabriel, C.G. Marian, F. C. Daniel şi P. I. Marinel, cetăţeni români şi R Moldova, au constituit un grup infracţional organizat la care ulterior au aderat şi inculpaţii F. George, M. Marian şi M. Cornelia. Acţionând în cadrul grupului infracţional organizat, în perioada septembrie 2016 – iunie 2017, membrii acestuia au introdus în România, din Republica Moldova, peste 125.000 litri de produse energetice accizabile (motorină) şi peste 13.000 pachete de ţigări, aceştia procedând la valorificare acestora”, se spune într-un comunicat de presă al Poliției de Frontieră Galați.

Ca urmare s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de 6 inculpaţi. De la domiciliile suspecților au fost ridicate mii de pachete de ţigări de contrabandă şi peste 1.000 litri de combustibil.

„…au fost găsite şi ridicate peste 2.000 de pachete de ţigări de contrabandă şi cantitatea de 1.400 litri de combustibil. De asemenea, au fost găsite şi ridicate un număr de 8 autovehicule utilizate pentru realizarea activităţilor de contrabandă…..Prin ordonanţele din data de 22.06.2017 s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a unui număr de 6 inculpaţi, faţă de alţi 2 inculpaţi dispunându-se luarea măsurii preventive a controlului judiciar”,  se precizează în comunicatul STPF Galați.

Acţiunea a fost desfăşurată cu ajutorul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Galaţi iar sprijinul tehnic a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.


Distribuie articolul

You May Also Like