Guvernanții detonează justiția. În țară, inclusiv la Brăila și Galați, sunt anunțate proteste de amploare sub egida „Stop joc, penalilor”

Distribuie articolul

Societatea stă din nou pe un butoi de pulbere din cauza ultimelor întâmplări din Parlamentul României. Zilele trecute, parlamentarii PSD-ALDE și UDMR au adus modificări controversate codului penal, noile articole fiind, potrivit experților, în favoarea infractorilor, nu a victimelor. În plus, numeroși specialiștii spun că noul cod penal pare a fi făcut cu dedicație, în condițiile în care îi va favoriza pe corupți și îi va permite liderului PSD, Liviu Dragnea, să ceară reluarea procesului în care a fost condamnat la închisoare cu suspendare.

De asemenea, un proiect care dezincriminează corupția săvârșită în interesul altei persoane se află la Camera Deputaților după ce a trecut de Senat. Practic, prin această propunere nu mai poate fi pedepsită persoana care ia mită prin intermediari ceea ce deschide larg calea înfăptuirii unor abuzuri. În mod ironic, proiectul a fost inițiat de deputatul PSD, Cătălin Rădulescu, care a fost condamnat definitiv la un an și șase luni de închisoare cu suspendare pentru dare de mită și efectuare de operațiuni financiare ca acte de comerț, incompatibile cu funcția.

Nu în cele din urmă, doi deputați PSD și UDMR au vorbit, marți, despre abrogarea legii care reglementează funcționarea DNA. Peste toate, joi, este așteptată decizia instanței în procesul liderului PSD, Liviu Dragnea. Acesta a fost judecat pentru instigare la abuz în serviciu şi instigare la fals intelectual în calitate de preşedinte al Consiliului Judeţean Teleorman.

În acest context, au reînceput protestele de stradă. Mii de clujeni au protestat marți seara și le-au cerut parlamentarilor PSD-ALDE-UDMR să renunțe la „masacrarea” codului penal și a legilor justiției. Alte manifestații sunt anunțate deseară(miercuri, 20 iunie) în toate marile orașe. La Brăila, lumea se va aduna la ora 18.00 pe platoul din fața Prefecturii, iar la Galați protestatarii anunță că se vor strânge la monumentul de lângă Teatrul Dramatic. Acțiunea, organizată pe rețelele de socializare, se numește Stop joc, penalilor!


Distribuie articolul

You May Also Like