Un pod nou la Galați. Obiectivul a fost inaugurat și poate fi folosit de șoferi

Distribuie articolul

Autoritățile gălățene fac podul. La propriu! Din păcate nu cel de la Dunăre care s-a aciuat la Brăila. În schimb, gălățenii s-au ales cu un pod nou-nouț pe un drum județean.

E bun și un pod mai mic decât nimic, spunea un gălățean pe Facebook. Noul pod a apărut pe Drumul Judeţean  251G, între localităţile Valea Mărului şi Corni. Este vorba despre o investiție făcută de Consiliul Județean după ce în 2018 alunecările de teren au distrus vechiul pod peste pârâul Găunoasa. Pentru finalizarea proiectului, constructorii au făcut o serie de lucrări speciale.

„Pentru a consolida terenul din zonă şi pentru o mai mare siguranţă a noului pod s-au forat opt piloni la o adâncime de 12 metri. Podul a fost refăcut în totalitate, pe o structură din beton. De asemenea, am regularizat albia cursului de apă pe o distanţa de 400 de metri, 200 de metri în aval și 200 de metri în amonte”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Noul pod are lungimea de 16,5 m şi lăţimea de 7,8 m. Investiţia a avut valoarea de 1,3 milioane lei, iar lucrarea a fost executată de Asocierea Gendav-Genymar 2008 din Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like