Faleza Inferioară a Dunării, în beznă. Primăria va deconecta sistemul de iluminat public de la rețeaua electrică a orașului

Distribuie articolul

O să fie beznă pe Faleza Inferioară a Dunării de nu o să se mai vadă om cu țânțar și cu boschete. Culmea, de data asta nu-i vorba despre o avarie. Primăria Galați a decis să oprească lumina de pe faleza din cauza inundațiilor iminente.

Prognozele hidrologilor sting lumina pe faleza gălățeană. Specialiștii au anunțat că în următoarele zile, la Galați, Dunărea ar putea depăși cota de inundații. Până acolo mai sunt vreo 30 de centimetri, așa că autoritățile au început să se pregătească. Începând de astăzi, în zonă se oprește iluminatul public și sunt pregătiți saci de nisip.

„Având în vedere prognozele hidrologice și nivelul Dunării, pentru siguranța cetățenilor și pentru a preîntâmpina eventuale situații nedorite, în cursul zilei de astăzi, se va aplica măsura deconectării sistemului de iluminat public de la rețeaua electrică, pe Faleza Inferioară a Dunării. Primăria municipiului Galați a dispus încă de săptămâna trecută primele măsuri de apărare, fiind pregătiți saci pentru nisip și folie polietilenă, cu precizarea că se va interveni punctual la supraînălțarea digului de apărare, numai dacă situația o va impune, având în vedere că nivelul maxim prognozat al Dunării, la Galați, este de 600 de cm, iar în următoarele zile, potrivit prognozelor, cotele fluviului vor fi în scădere”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.

Tot de la Primărie aflăm că „pentru evitarea oricărui pericol, operatorilor riverani Dunării li s-a transmis să pună în aplicare prevederile Planului de apărare, respectiv: verificarea și asigurarea funcționării corespunzătoare a rețelelor de canalizare proprii, cât și luarea măsurilor pentru obturarea acestora dacă situația o va impune; verificarea și pregătirea materialelor, mijloacelor și utilajelor pentru intervenție; verificarea spațiilor, căilor și mijloacelor de transport necesare în caz de intervenție.” Totuși, cu țânțarii ce facem?


Distribuie articolul

You May Also Like