Un copil mușcat de un câine fără stăpân va primi despăgubiri de la Primăria Tg.Bujor și de la primarul localității

Distribuie articolul

Un copil care în urmă cu trei ani a fost mușcat de un câine fără stăpân în timp ce se afla în curtea Spitalului din Tg. Bujor va fi despăgubit de Primăria din localitate. Decizia aparține judecătorilor de la Tribunalul Galați care au decis să-i acorde despăgubiri fetei de opt ani după ce aceasta a rămas cu o cicatrice în zona coapsei. În premieră națională, o despăgubire în valoare de 1.000 de euro vor primi și părinții copilului, sub forma unor daune morale.

„Soluția pe scurt: Admite în parte acțiunea. Obligă pe pârâți în solidar la plata: -către minora Gălii Roxana Maria a sumei de 10.000 euro, cu titlul de daune morale-către Gălii Marian Gigi și Gălii Alexandrina a sumelor de 1.000 euro cu titlul de daune morale și de 260 lei, cu titlul de daune materiale. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, ce se va depune la Tribunalul Galați. Pronunțată azi 16.05.2018, soluția urmând a fi pusă la dispoziția părților prin mijlocirea grefei instanței”, se arată în sentința judecătorească.

Tot în premieră națională, instanța a decis ca plata despăgubirilor să se facă în solidar de Primăria Tg.Bujor și de primarul localității. Decizia magistraților de la Tribunalul Galați nu este definitivă.

„A obligat în solidar primarul la plata despăgubirilor. În plus, s-a creat un precedent pentru că s-au dat despăgubiri și părinților, nu doar victimei. Este o premieră națională, până acum instanțele nu susțineau prejudiciul indirect. Eu am ajuns reprezentantul familiei după ce am fost contactată de o asociație care ajută persoanele mușcate de câinii fără stăpân. Se numește IREC și oferă asistență juridică”, a declarat avocatul părții vătămate, Carmen Bordei.

Copilul a fost atacat de câine în septembrie, 2015, iar incidentul s-a produs în curtea spitalului din Tg.Bujor. Fata care atunci avea doar cinci ani era internată pentru o răceală și a fost mușcată de un câine fără stăpân aflat în curtea unității medicale. În urma atacului, victima a avut o plagă muşcată, în zona coapsei stângi, și a fost transportată la Spitalul de Urgenţă pentru Copii Sf.Ioan din Galați. Fata a fost operată dar a rămas cu o cicatrice și va avea nevoie de alte intervenții chirurgicale.


Distribuie articolul

You May Also Like