Atac la polițist

Distribuie articolul

Inspectoratul de Poliție Județean Galați a fost sesizat prin apelul de urgență 112, cu privire la faptul că pe strada Domnească din municipiul Galați, în dreptul Parcului C.F.R., o autoutilitară a intrat în coliziune cu un stâlp de iluminat public.

”Polițiștii Biroului Rutier sosiți la fața locului, au constatat că în autovehicul nu se afla nicio persoană și în urma verificărilor, l-au depistat pe conducătorul auto, un bărbat de 32 ani, din Galați, în Parcul C.F.R. La vederea polițiștilor, bărbatul care părea că se află sub influența alcoolului, a încercat să fugă, dar aceștia l-au imobilizat, l-au încătușat și l-au condus la autospeciala poliției.

Cu ocazia depistării conducătorului auto, un alt bărbat de 41, prieten cu acesta și care se afla în zonă în momentul producerii accidentului, a atacat polițiștii și un membru al echipajului SMURD, cu un cuțit tip briceag. Polițiștii l-au imobilizat și l-au încătușat, fără a folosi armamentul din dotare, după care l-au condus la sediul poliției. Bărbatul a fost reținut, pe bază de ordonanță, pentru 24 de ore”, precizează IPJ Galați.

Șoferul autoutilitarei, care în urma impactului a suferit o vătămare corporală ușoară, a fost condus la spital, unde a acceptat să fie testat alcoolscop, rezultatul fiind 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. Totodată, i-au fost prelevate mostre biologice pentru stabilirea concentrației de alcool în sânge.

”Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunilor de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului și vătămare corporală din culpă, sesizând totodată Parchetul de pe lângă Judecătoria Galați cu privire la săvârșirea infracțiunii de ultraj”, mai arată IPJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like