Noi restricții de trafic în orașul Galați. Pe o stradă importantă se circulă pe contrasens

Distribuie articolul

Sunt în continuare restricții de trafic la intrarea în orașul Galați, dinspre Vânători. Primăria a decis să prelungească măsura privind restricționarea și devierea circulației mașinilor în Bariera Traian.

De vină este lucrarea care se executa în sensul giratoriu de la intrarea în oraș, anunță reprezentanții municipalității.
Intervenția va ține până vineri, precizează autoritățile.

Până atunci autovehiculele care intră în oraș circulă pe o rută ocolitoare.

„Primăria municipiului Galați informează că pentru buna desfășurare a lucrărilor de reparații a carosabilului pe strada Traian, în zona sensului giratoriu din Bariera Traian, pe sensul de intrare în municipiu, traficul rutier va fi restricționat până pe 3.07.2020, autovehiculele fiind direcționate pe ruta ocolitoare str. Traian – str. Ștefan cel Mare – Bld. George Coșbuc – str. Al. Măcelaru”, au anunțat reprezentanții Primăriei Galați.

Alte restricții intră în vigoare luni, pe strada 1 Decembrie 1918. Pe sectorul cuprins între strada Tecuci și sensul giratoriu din Micro 40 traficul rutier se desfășoară pe partea stângă a bulevardului în ambele sensuri.

„În vederea executării lucrărilor de modernizare a bulevardului 1 Decembrie 1918, începând cu data de 29.06.2020, pe tronsonul cuprins între str. Tecuci și Piața Henri Mathias Berthelot traficul rutier se va desfășura pe partea stângă a bulevardului 1 Decembrie 1918 în ambele sensuri. Schimbarea sensului de deplasare se va face în intersecția străzii 1 Decembrie cu strada Tecuci, respectiv sensul giratoriu din Piața Henri Mathias Berthelot, zona Micro 40”, au precizat reprezentanții municipalității gălățene.

Greu se circulă și pe celelalte sectoare ale străzii 1 Decembrie 1918, dar și pe Siderurgiștilor. Pe cele două străzi se fac lucrări de reabilitare a carosabilului și a trotuarelor, sunt schimbate liniile de tramvai, sunt construite locuri de parcare și piste de bicicliști, sunt amenajate spații verzi și sunt montate indicatoare și marcaje rutiere noi.

De asemenea, este modernizat iluminatul public stradal, sunt mutate în subteran toate cablurile de pe stâlpi și sunt reabilitate complet rețelele de apă și canalizare.

Lucrarea comandată de Primăria Galați costă peste 20 de milioane de euro, banii fiind obținuți printr-o finanțare europeană.


Distribuie articolul

You May Also Like