Tinerii liberali gălățeni au învățat de la cei mai buni. De la cei mai buni primari din vestul țării

Distribuie articolul

Tinerii liberali din Galați au mers sâmbătă, 6 iulie, la București ca să învețe de la cei mai buni. Ei au participat la evenimentul „TNL TECH HUB – Smart Administration” în cadrul căruia a fost dezbătută situaţia României din punct de vedere politico – administrativ, raportată la nivel european.

Pentru că prin părțile noastre nu sunt modele de succes în politică și în administrație, în cadrul evenimentului au fost analizate modelele de succes ale primăriilor liberale din vestul țării.

La capitolul „așa nu” au fost prezentate rezultatele obținute de orașele conduse de primării PSD-ALDE.
Nu le place edililor din Moldova și Muntenia, dar la Cluj-Napoca, Oradea, Arad, Brașov și Timișoara sunt administrații de succes.

Deloc întâmplător, acestea sunt conduse de liberali, iar comparațiile între orașele din vest și restul țării sunt din ce în ce mai greu de realizat. De la primarii de succes precum Emil Boc au învățat tinerii liberali.

„În cadrul evenimentului, a fost și au fost analizate modelele de succes ale administrațiilor liberale din vestul țării. Astfel, tânăra generaţie de tineri implicaţi politic a fost provocată să se angajeze într-un dialog pe teme care au abordat vulnerabilităţile la care sunt expuse comunitățile locale, cauzate de măsurile necugetate ale Guvernului PSD-ALDE, ce au adus o mare parte dintre orașele și municipiile din România în pragul colapsului financiar și economic. Totodată, în cadrul evenimentului TNL TECH HUB – Smart Administration, s-au dezbătut propuneri de măsuri pentru eficientizarea administrației publice din România, fiind date ca exemplu primăriile liberale, care se identifică cu conceptul de administrație modernă și eficientă. Prin debirocratizare, cheltuire responsabilă a banului public, transparentizare, digitalizare, fonduri europene, primarii liberali de municipii, orașe și comune au reușit să aducă comunitățile locale pe care le administrează la același nivel cu cele din vestul Europei.” (TNL Galați)


Distribuie articolul

You May Also Like