Un copil de trei ani din Galați, suspect de coronavirus, a fost internat la Spitalul de Boli Infecțioase

Distribuie articolul

Copilul de trei ani din Galați a fost internat duminică noaptea la Spitalul de Boli Infecțioase din oraș după ce a făcut febră. El a început să se simtă rău după ce a intrat în contact cu părinții săi, întorși din Italia. Potrivit reprezentanților Prefecturii Galați, părinții copilului se află în izolare la domiciliu.

Copilul nu a călătorit în Italia și a făcut febră după ce părinții săi au revenit acasă. Cazul a fost anunțat la 112 noaptea trecută, iar pacientul a fost luat cu ambulanța ISU dotată cu izoletă. În spital a fost internată și mama copilului care nu prezintă simptome ale virusului.

„Un copil de trei ani este internat împreună cu mama sa la Spitalul de Boli Infecțioase. Este vorba despre o suspiciune. Copilul s-a simțit rău și  a fost adus la spital. Doar părinții au fost în Italia, copilul a intrat în contact cu părinții când aceștia s-au întors acasă. El a avut febră, a fost luat cu izoleta. Părinții au declarat la intrarea în țară că au fost în Italia, erau izolați la domiciliu. Acum, rămâne la domiciliu doar tatăl deoarece mama a fost internată împreună cu copilul”, au anunțat reprezentanții Prefecturii județului Galați.

Un alt copil de cinci ani a fost internat sâmbătă seara la Spitalul de Boli Infecțioase deoarece avea febră. Ambii copii au o stare generală bună și așteaptă rezultatul probelor trimise la Institutul Matei Balș din București. Cei trei adulți internați la unitatea medicală din Galați ar putea fi externați pe parcursul zilei. În cazul lor, rezultatele de la București nu arată prezența virusului, iar medicii așteaptă sosirea documentelor din capitală.

Luni, 2 martie, în Galați erau 364 de persoane izolate la domiciliu. Alte cinci persoane (trei adulți și doi copii) sunt la Spitalul de Boli Infecțioase din Galați, iar patru oameni se află în centrele de carantină organizate de autorități.


Distribuie articolul

You May Also Like