S-a închis Balta Zătun. Află AICI motivul

Distribuie articolul

S-a închis Balta Zătun. Culmea, pentru pescari este o veste bună. Administratorii lacului au interzis accesul oamenilor și pescuitul deoarece balta a fost repopulată cu pește.

Pe 1 martie, în apă au fost aruncate câteva tone de caras și, conform procedurilor, peștelui i se acordă o perioadă de adaptare. Ca urmare, Balta Zătun se va redeschide pentru public pe 15 martie. Atunci, pescarii trebuie să fie pregătiți cu momeală pentru crap și caras.

„Am populat balta Zătun cu 3,5 tone de caras. În 2019, am populat balta Zătun de două ori, în primăvara cu o tona de crap și două tone de caras, iar în toamnă cu trei tone de crap românesc. Balta Zătun va fi închisă pentru pescuit până pe 15 martie, deoarece specialiştii recomandă o perioadă de adaptare a peştelui la noile condiţii de habitat. Ultima populare a bălţii Zătun a avut loc în octombrie 2019”, a anunțat, pe Facebook, președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea.

Tot în acest an, complexul de agrement va fi extins ca suprafață (se va dubla) în cadrul unui proiect european în valoare de 2 milioane de lei. În urma investiției vor fi amenajate nouă căsuțe, o zonă de camping, trei foișoare de diferite dimensiuni, cinci pontoane pescărești și un loc de joacă pentru copii.


Distribuie articolul

You May Also Like