Trafic de țigări din Serbia, oprit la Galați

Distribuie articolul

Sute de pachete de țigări de contrabandă, fabricate în Serbia, au fost găsite la bordul unei nave sub pavilion ucrainean, aflate în tranzit prin Portul Galați. Unul dintre membrii echipajului a primit interdicție de a intra în România pentru 5 ani.

„În data de 19 mai, în jurul orelor 00.00, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-port, pentru efectuarea formalităţilor necesare controlului de frontieră, pe sensul de intrare în ţară, o navă sub pavilion Ucraina, având un echipaj format din 11 marinari, călătorind pe ruta Reni – Galaţi.

În urma controlului efectuat, au fost descoperite, ascunse şi nedeclarate, la pupa navei, în compartimentul destinat depozitării vopselurilor, 9.000 de ţigarete de diferite mărci, de provenienţă Serbia.

În urma cercetărilor efectuate poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că ţigaretele aparţin unui cetăţean ucrainean, în vârstă de 53 de ani, membru al echipajului”, informează Poliția de Frontieră.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura ridicării ţigaretelor în valoare totală de 5.400 lei în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional, cu amendă în valoare de 10.000 lei.

Totodată, faţă de cetăţeanul ucrainean a fost dispusă măsura interzicerii intrării în România pentru o perioadã de 5 ani.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns