Un bărbat din Ivești și-a bătut copilul cu o coadă de topor. Fata de 7 ani a ajuns în stare gravă la spital

Distribuie articolul

Episodul revoltător a avut loc la Ivești în ultima zi a anului trecut. Atunci, tatăl a bătut-o pe fata de doar șapte ani cu o coadă de topor. În urma agresiunii, copilul a ajuns la spital cu splina ruptă și numeroase traumatisme la nivelul abdomenului.

Victima a fost transportată la spital la peste 24 de ore după bătaia primită atunci când starea de sănătate i s-a agravat. Fata a fost operată de medicii de la Spitalul de Copii și ulterior starea ei s-a îmbunătățit.

„În prima zi a anului a fost adus cu ambulanța un copil în CPU un copil de 7 ani, de sex feminin, după ce a fost agresat de către tată. Copilul prezenta traumatism toraco-abdominal, șoc hemoragic prin ruptură de splină. Echipa chirurgicală a Spitalului de Copii a intervenit de urgență. în acest moment copilul este stabil hemodinamic și respirator cu o evoluție favorabilă”, a declarat medicul Roxana Bogdan Doroftei.

După ce va fi externată, fata va sta departe de tatăl agresiv. Ea și frații ei vor intra în sistemul de protecție al statului sau vor fi luați de mama lor care s-a întors de urgență acasă.

„După ce fetița va fi externată vom căuta o soluție, fie în familia extinsă, fie o vom lua în sistemul de protecție într-un centru sau la un asistent maternal. Fetița locuia cu tatăl și cu bunica paternă, în noaptea de 31 decembrie a fost bătută crunt de tată, a avut hemoragie internă, fracturi costale, rupturi de splină. Mama a revenit imediat la domiciliu, i-a luat pe ceilalți doi copii minori de acasă, se pare că femeia locuia la Vaslui”, a explicat directorul adjunct al DGASPC Galați, Ciprian Groza.

Agresorul a fost arestat preventiv miercuri, 3 ianuarie. Anchetatorii au stabilit că prin acte de violență el i-a pus victimei viața în pericol.

„Inculpatul este cunoscut ca fiind o persoană agresivă. În data de 31 decembrie 2017 acesta a aplicat fiicei sale, în vârstă de 7 ani, mai multe lovituri în zona toraco-abdominală cu coada unui topor. Deoarece starea de sănătate s-a agravat, ea a fost transportată la Spitalul Clinic de Urgenţă pentru Copii din Galati unde a fost supusă unei intervenţii chirurgicale de urgenţă. În urma examinării medico-legale s-a stabilit că minoră a suferit leziuni traumatice ce necesită 45-50 de zile de îngrijiri medicale. Acestea i-au pus în primejdie viaţa. Minorei i-au fost cauzate o puternică hemorgie internă şi o infirmitate fizică permanentă. În prezent, inculpatul se află arestat preventiv pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă de omor asupra unui membru al familiei”, a explicat procurorul Oana Hâncu.

Tatăl agresiv riscă între 5 ani la 12 ani pentru tentativă de omor.


Distribuie articolul

You May Also Like