Acțiunea de amploare în minivacanța de Revelion. Polițiștii gălățeni au aplicat sute de sancțiuni

Distribuie articolul

Sute de evenimente și de sancțiuni. Este, foarte pe scurt, bilanțul polițiștilor gălățeni în minivacanța de Revelion. Vestea bună este că, spre deosebire de anii trecuți, a scăzut numărul de infracțiuni și de contravenții. Potrivit cifrelor oficiale, în doar trei zile polițiștii gălățeni au intervenit la 200 evenimente, majoritatea fiind sesizate prin numărul unic de urgență 112. În perioada menționată, au fost sesizate zeci de infracţiuni.

„Structurile de poliție au intervenit la 200 evenimente, dintre care 175 sesizate prin SNUAU 112. Au fost sesizate 62 infracţiuni, dintre care 9 au fost constatate în flagrant delict. Se continuă astfel trendul de creștere a siguranței comunității din ultimii ani, volumul criminalității fiind în descreștere. Pentru neregulile constatate, au fost aplicate 183 sancţiuni contravenţionale, a căror valoare totală depășește 71500 lei”, se arată într-un comunicat al IPJ Galați.

În ceea ce privește abaterile rutiere, în jurul Anului Nou au fost aplicate zeci de sancțiuni contravenționale pentru consum de alcool și pentru viteză. De asemenea, au fost reținute mai multe permise de conducere și certificate de înmatriculare, anunță reprezentanții Inspectoratului de Poliție al Județului Galați.

„Siguranţa rutieră şi salvarea de vieţi sunt, de asemenea, priorităţi ale Poliţiei Române, context în care poliţiştii rutieri acționează permanent pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, principalul scop fiind diminuarea riscului rutier. Astfel, pentru abaterile rutiere constatate, au fost aplicate 119 sancțiuni contravenționale la O.U.G. nr. 195/2002, privind circulaţia pe drumurile publice, dintre care 1 pentru consum de alcool și 15 pentru viteză. De asemenea, au fost reținute 18 permise de conducere și au fost retrase 2 certificate de înmatriculare.”

La acțiunea din județul Galați au participat, în fiecare zi, 772 de polițiști. Acțiunea s-a desfășurat în perioada 30 decembrie 2017 – 2 ianuarie 2018.


Distribuie articolul

You May Also Like