Atenție: se strică vremea. În următoarele ore sunt anunțate vijelii și averse

Distribuie articolul

Se strică vremea. Prinși cu epidemia, românii au uitat că mai există și alte lucruri pe pământ decât ordonanțe militare, virusuri și restricții. La Galați și Brăila, în următoarele ore vor fi mai multe fenomene meteorologice care ar putea crea probleme oamenilor.

La Galați, de exemplu, meteorologii au redactat un cod portocaliu de vreme rea. Până deseară, în zonă ar putea să apară intensificări periculoase ale vântului și vijelii.

„Zone afectate: cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și nord-estul Munteniei. Fenomene vizate: intensificări puternice ale vântului, vijeliÎn intervalul menționat, în cea mai mare parte a Moldovei, nordul Dobrogei și  nord-estul Munteniei vor fi intensificări puternice ale vântului, cu viteze la rafală în general, cuprinse între 80 și 100 km/h și vijelii”, a anunțat Administrația Națională de Meteorologie.

Nici la Brăila nu va fi vreme frumoasă în următoarele ore. Până la ora 23.00, în Muntenia și în sudul Moldovei vor fi vijelii și ploi torențiale, anunță meteorologii.

„Zone și fenomene vizate: manifestări de instabilitate atmosferică accentuată în Moldova, Dobrogea și estul Munteniei (în județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași). În intervalul menționat, în Moldova, Dobrogea și în estul Munteniei (județele Buzău, Brăila, Ialomița și Călărași) local vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată care se va manifesta prin vijelii, intensificări ale vântului cu viteze, în general, cuprinse între 65…75 km/h, grindină, averse ce pot avea și caracter torențial și descărcări electrice”, au precizat reprezentanții Administrația Națională de Meteorologie.

Vremea își va reveni îcepând de mâine, iar în partea a doua a săptămânii temperaturile vor urca foarte mult, maximele fiind mai mari de 30 de grade Celsius.


Distribuie articolul

You May Also Like