Umor edilitar: Primăria Galați anunță că a început o nouă etapă a dezinsecției

Distribuie articolul

Primăria îi ia la mișto pe gălățeni. Anunță periodic că face dezinsecție, dar în zonele de promenadă țânțarii sunt ca șobolanii: mulți și mari. La farmacia din centrul Galațiului, produsul săptămânii este Autan, iar pe aleile orașului și pe rețelele de socializare este festival de înjurături. Bineînțeles, de vină sunt ploile care sabotează munca vajnicilor vânători de țânțari și căpușe.

Iarna nu-i ca vara, dar dezinsecția seamănă cu deszăpezirea. În fiecare an, autoritățile sunt luate prin surprindere de ninsoare și de ploile care anulează efectul substanțelor folosite în timpul dezinsecției. Curat ghinion, s-a întâmplat și anul acesta.

„Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 05.06.2019 – 08.06.2019, Serviciul Public Ecosal Galați efectuează operațiuni de dezinsecție la sol în intervalul orar 22.00 – 06.00. Noaptea trecută, pentru că au permis condițiile meteo, au fost efectuate intervenții pe Faleza Superioară, Faleza Inferioară, Aleea Pietonală blocuri P, Zona centrală, Grădina Publică, Parc Viva, Orășelul Copiilor, Parc C.F.R, Cartier Dimitrie Cantemir, Barboși și Fliești (…) Substanțele folosite sunt biodegradabile și au efect asupra țânțarilor și căpușelor. Având în vedere condițiile meteorologice neprielnice de zilele acestea, precizăm că intervențiile pentru dezinsecție au fost amânate (sunt necesare minim 5 zile consecutive fără precipitații). Este importantă respectarea acestor reguli pentru ca substanța împrăștiată să aibă efect. În cazul în care pe data de 8 iunie, condițiile meteo sunt favorabile, concomitent se va desfășura și etapa de dezinsecție aeriană pentru tot orașul. Anul acesta dezinsecția aeriană se face cu un aparat de zbor tip elicopter, pentru o eficiență sporită”, a anunțat Primăria Galați.

Ceea ce nu anunță Primăria Galați este că pe piață există și substanțe rezistente la apă. Acestea sunt mai scumpe și pișcă din comision, spun cârcotașii. În plus, țânțarii de tip elefant nu o să dispară niciodată pentru că la Galați sunt protejați de un ecosistem perfect format din boschete uriașe, buruieni dese și băltiri numeroase.


Distribuie articolul

You May Also Like