Ajutoare pentru gălățenii loviți de inundații. Prefectura anunță că pagubele făcute de viitură sunt însemnate

Distribuie articolul

Ploile torențiale și viiturile formate din cauza acumulării de apă au provocat pagube  însemnate în județul Galați. Potrivit unui bilanț provizoriu întocmit de Prefectura Galați, inundațiile au afectat gospodării din 16 localități. Cele mai mari pagube au fost înregistrate la Corod, unde  viitura a lovit sute de case, curți și anexe gospodărești, a blocat mai multe drumuri și a acoperit cel puțin 10 hectare de teren agricol. Alte pagube importante au fost înregistrate la Cavadinești și Suceveni.

„Au fost afectate 16 unități administrativ-teritoriale, cu localitățile aparținătoare, astfel: Bălăbănești, Bereşti Meria, Cavadineşti, Corod, Drăguşeni, Independenţa, Iveşti, Lieşti, Matca, Tecuci, Munteni, Bereşti, Rădeşti, Schela, Şendreni, Suceveni. Cele mai însemnate pagube s-au înregistrat la Corod (circa 120 de case, 130 de anexe gospodărești și 10 hectare de culturi inundate), Cavadinești (circa 250 de hectare de teren arabil inundate), Suceveni (circa 30 de curți și șase hectare de teren arabil inundate) etc. Prin ordinul prefectului județului Galați, Dorin Otrocol, au fost constituite și se află deja în teren trei comisii de constatare și evaluare a pagubelor înregistrate la locuințe (la Corod, Rădești, Negrilești, Ivești, Liești, Matca), două comisii de evaluare a pagubelor înregistrate la infrastructura rutieră (la Vânători, Tulucești, Cavadinești, Rădești, Bălășești, Drăgușeni, Poiana, Țepu, Negrilești, Cerțești, Matca, Valea Mărului, Frumușița) și două comisii de evaluare a pagubelor generale din agricultură”, au anunțat reprezentanții Prefecturii județului Galați.

Localitățile afectate de inundații vor primi ajutoare de stat, au promis reprezentanții Guvernului. Până atunci, însă, locuitorii vor fi ajutați de autoritățile județene. Joi, la Galați, are loc o ședință specială a Consiliului Județean care are ca unic punct pe ordinea de zi alocarea de sume din fondul de rezervă al instituției pentru localitatea Corod.


Distribuie articolul

You May Also Like