Poliția Locală își spionează salariații cu sisteme GPS

Distribuie articolul

Ne modernizăm într-un ritm galopant. După ce am analizat caracatițele futuriste la care visează reprezentanții societății Gospodărire Urbană, am aflat și despre o investiție făcută de Primăria Galați la Poliția Locală.

Mașinile polițiștilor au fost dotate cu sistem de monitorizare GPS pentru eficientizarea activităților echipelor de teren, au anunțat autoritățile. Altfrel spus, șefii Poliției Locale își spionează angajații, astfel încât aceștia să nu mai tragă chiulul când pleacă în patrulare prin oraș.

Pentru BigBrother-ul auto, Primăria a plătit în jur de 20.000 de euro. Sistemul a fost montat pe 30 de autoutilitare care nu mai pot face nici o mișcare fără să știe șefii din birouri. Sistemul are o hartă pe care apar toate mașinile și poate transmite imagini de pe teren, ceea ce îi va împiedica pe agenți să se scarpine în nas, să fumeze o țigară sau să stea la o caterincă cu băieții din cartier.

„Prin implementarea acestui sistem, se urmăreşte: creşterea capacităţii de verificare şi urmărire a tuturor autovehiculelor Poliției Locale Galați, prin comunicare, înregistrare, interfaţare şi raportare; asigurarea unui sistem inteligent care, prin nivelul ridicat de monitorizare şi raportare, va reprezenta un mijloc de comunicare şî interacţiune sigur şi rapid; eficientizarea activităţilor de control şi raportare a patrulelor auto prin sporirea capacităţii tehnologice de acces la informaţia relevantă din teren…. Proiectul oferă multiple avantaje printre care monitorizarea pe o hartă sinoptică la dispeceratul Poliției Locale Galați și dirijarea echipajelor de poliție locală în timpul cel mai scurt la evenimentele reclamate, respectiv vizionarea și înregistrarea de la bordul autoturismelor a întregii activități contravenționale sau infracționale”, au anunțat reprezentanții Poliției Locale Galați.

Investițiile nu se opresc aici. Primăria Galați va băga mâna în buzunar și va plăti 128.000 de lei pentru realizarea unei baze de date a tuturor activităților operative ale polițiștilor locali.

Mai pe românește, edilii și fiscul local vor afla în timp real ce amenzi au dat polițiștii locali și ca urmare vor realiza strategii eficiente de dezvoltare a orașului. Sau nu!


Distribuie articolul

You May Also Like