Ultima proiecție KineDok 2023: „Vânturile de Nord-Est”

Distribuie articolul

Astăzi, de la ora 18:00, Muzeul de Artă Vizuală din Galați găzduiește ultima proiecție de film documentar marca KineDok 2023, un proiect One World România, susținut pe întreaga sa desfășurare de Consiliul Județean Galați. Accesul este gratuit și se face în limita locurilor disponibile, oferind cinefililor și pasionaților de documentare posibilitatea de a se bucura de arta cinematografică într-o atmosferă culturală și intelectuală stimulatoare.

În cadrul acestei proiecții, publicul va avea ocazia să descopere filmul „Vânturile de Nord-Est” (Georgia, 2021). Pelicula oferă o perspectivă captivantă asupra ultimilor susținători ai moștenirii dictatorului sovietic Stalin din orașul său natal, Gori, din Georgia. Tensiunile apar între membrii diferitelor partide politice când statuia eroului lor este înlăturată, marcând, în aparență, sfârșitul unei ere.

Invitați la acest eveniment cultural vor fi: Andreea Bratosin, coordonatorul programului KineDok Romania, Doru Căstăian, profesor MERITO și George Enache, profesor universitar doctor la Facultatea de Istorie, Filosofie și Teologie. 

Pentru a încheia într-un mod memorabil KineDok 2023, Asociația One World Romania oferă celor prezenți la proiecția filmului „Vânturile de Nord-Est” ocazia de a câștiga trei DVD-uri cu filme remarcabile: „Testimonial” (regia Răzvan Georgescu), „Tot ceea ce sclipește” (regia Tomáš Kudrna), și „Perestroika mea” (regia Robin Hessman), toate incluse în colecția de DVD-uri a Festivalului One World România. Aceste filme vor fi câștigate prin tragere la sorți, adăugând un plus de anticipație și entuziasm participanților.


Distribuie articolul

You May Also Like