„Românce de poveste “ expuse la bibliotecă. O lună de omagiu la Filiala „Costache Negri”

Distribuie articolul

Luna dedicată femeii este prilejul cu care Filiala nr. 1 „Costache Negri” găzduiește acum expoziția intitulată „Românce de poveste”, deschisă până pe 31 martie. Biblioteca Județeană „V.A.Urechea” invită gălățenii să calce pragul expoziției, aducând în atenția publicului volume tipărite care ilustrează preocuparea și talentul celor pe care le sărbătorim de 8 martie.

Organizatorii expoziției pun accent pe realizările femeilor care au creat, au inovat, au luptat pentru drepturi sociale și politice, au oferit alinare în timpuri de conflict și au excelat în sport, contribuind astfel la progresul societății și la promovarea țării noastre pe plan internațional. „Româncele de poveste” prezentate sunt doar o parte dintre multele femei ale căror povești merită să fie cunoscute și recunoscute pentru a menține vie memoria lor.

Expoziția oferă o perspectivă asupra diversității și a profundității impactului femeilor române în diferite sfere ale vieții, reamintind că acestea au fost și continuă să fie figuri centrale în dezvoltarea culturală, științifică și socială a României. Prin volumele expuse, organizatorii invită gălățenii să descopere și să prețuiască moștenirea lăsată de aceste femei, contribuind astfel la celebrarea tuturor femeilor de 8 martie și nu numai.


Distribuie articolul

You May Also Like