Creșterea eficienței energetice a clădirilor și adaptarea la efectele schimbărilor climatice, priorități ale administrației

Distribuie articolul

Agenția pentru Protecția Mediului Galați face publice câteva dintre evenimentele și activitățile importante care se prefigurează în agenda instituției, în perioada următoare:

Astfel, Administratia Fondului pentru Mediu a lansat, începând de luni, 11 decembrie 2023, invitația de participare la depunere de proiecte în programele de finanțare active din domeniul mediului. Până pe 31 decembrie 2023, ora 23:59 sau până la epuizarea bugetului, se vor putea depune proiecte în cadrul Programului privind creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în clădirile publice.

Totodată, suntem informați că s-a pus în mișcare Caravana de pregătire instituțională în domeniul schimbărilor climatice și adaptarea la efectele schimbărilor climatice.

Reprezentanții Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor se vor întâlni cu directorii Agențiilor pentru Protecția Mediului, pe fiecare zonă în parte în cadrul proiectului „Consolidarea capacității instituționale pentru îmbunătățirea politicilor din domeniul schimbărilor climatice și adaptarea la efectele schimbărilor climatice”. Sunt anunțate worshop-uri în cadrul cărora vor fi prezentate ghidurile tehnice realizate în proiect, privind mecanismele de prognoză, acțiunile de inspecție și intervenție, precum și de evaluare a impactului pentru operaționalizarea acțiunilor necesare consolidării capacității instituționale a autorităților publice cu responsabilități în domeniul schimbărilor climatice, cum sunt atât Agențiile județene pentru Protecția Mediului, cât și Agenția Națională pentru Părotecția Mediului.

Dincolo de evenimentele în sine și de discuțiile pe temele worshop-urilor, participanții vor sta de vorbă despre activitatea instituțiilor și soluțiile pentru depășirea problemelor bugetare dar și găsirea celor mai bune soluții de organizare a activității pe viitor.


Distribuie articolul

You May Also Like