Tronson de drum modernizat în nordul județului

Distribuie articolul

18 km din drumul județean ce leagă Rădeștiul de Gănești vor fi modernizați, fiind deja semnat contractul de finanțare. Concret, este vorba de DJ242A, pe ruta Rădeşti – Cruceanu – Bereşti – Bereşti-Meria – Găneşti.

Cu peste 42 de milioane de lei se vor reabilita, odată cu carosabilul, și 37 de podeţe, două poduri și peste 20 de km de şanţuri betonate. În plus, se vor amenaja staţii pentru mijloacele de transport public de persoane.

“Este cel de-al cincilea proiect de reabilitare a infrastructurii rutiere judeţene finanţat în cadrul Strategiei Uniunii Europene pentru Regiunea Dunării. După ce acest proiect a fost declarat eligibil, ni s-a comunicat că fondurile rămase pot acoperi doar jumătate din resursele financiare necesare. Am avut de luat o decizie – fie renunţam şi pierdeam 20 de milioane de lei, fie asigurăm din bugetul propriu restul de cofinanţare. Am decis să continuăm şi să punem din bugetul propriu restul banilor, mai ales ca autorităţile din domeniu ne-au comunicat că sumele care vor fi economisite în cadrul acestui apel vor fi redirecţionate automat către acest proiect”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, ce a semnat luni contractul de finanțare.

Conform acestuia, procedurile pentru desemnarea constructorului sunt în curs de finalizare.

Contribuţia proprie a Consiliului Judeţean Galaţi este de  22,6 milioane de lei din valoarea totală a proiectului, restul fiind finanțat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD.

Conform reprezentanților Consiliului Județului, se dorește reabilitarea a 300 de km de drumuri județene fiind inițiate sau deja în curs de implementare 13 proiecte în acest sens. Aproximativ 144 de milioane de euro sunt alocate la această oră pentru infrastructura rutieră a județului Galați. Cei mai mulți provin de la Programul Operațional Regional 2014-2020, restul reprezentând finanțări prin Programul Național de Dezvoltare Rurală (PNDL) sau din bugetul CJ Galați.


Distribuie articolul

You May Also Like

Lasă un răspuns