UPDATE/ Autoritățile anunță astăzi dacă se redeschid școlile

Distribuie articolul

Elevii revin la școală începând de pe 8 februarie Vor fi utilizate codurile privind incidența cazurilor de infectare în comunitate.

Orașul Galați este în scenariul galben (între 1,5 și 3 persoane infectate la mia de locuitori) ceea ce înseamnă că vor merge la unitățile de învățământ doar copiii de grădiniță, din ciclul primar- clasele I-IV și din clasele terminale – VIII, XII, XIII.

————————————————————————

Marți se ia o decizie importantă în privința redeschiderii școlilor. Autoritățile decid dacă în semestrul al doilea elevii vor reveni în bănci sau vor continua să frecventeze cursurile online.
Premierul Florin Cîțu a anunțat că împreună cu președintele Klaus Iohannis, cu șeful DSU, Raed Arafat, cu ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu și cu specialiștii va stabili modul de desfășurare a orelor de curs începând cu 8 februarie.


Autoritățile vor ca semestrul al doilea să se desfășoare în mod tradițional, cu toți elevii la școală, dar sunt luate în considerare și variante pentru continuarea cursurilor online. Oricum, nici un scenariu nu exclude cursurile hibrid sau online pentru cadrele didactice și elevii care au boli cronice sau care au simptomele Covid.


Așadar elevii se pregătesc pentru reluarea cursurilor din semestrul al doilea. Luni reîncepe școala după vacanța intersemestrială. În ultimele trei luni, cursurile s-au desfășurat doar online. Măsura privind școala online pentru toți elevii a fost instituită pe 9 noiembrie, prin ordin de ministru. Atunci au fost suspendate activităţile didactice care impun prezenţa fizică a preşcolarilor şi elevilor în unităţile de învăţământ preşcolar, primar, gimnazial, liceal şi postliceal.

Decizia a fost luată din cauza epidemiei de Covid 19, la solicitarea Ministerului Educației.

Foto: digi24. ro


Distribuie articolul

You May Also Like