Dan Nica va fi comisar european. Sau nu!

Distribuie articolul

Viorica Dăncilă, duduia ajunsă în fruntea Guvernului României și a PSD s-a dus marți, 20 august, până la Bruxelles. Nu la o ședință de shopping, așa cum ați putea crede, ci la o întrevedere cu președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Nu o să vă vină să credeți, dar discuția a avut un subiect serios: numele comisarului european care va reprezenta România în instituția condusă de doamna Ursula.

Nu o invidiem pe  Ursula von der Leyen care o fi fost nevoită să-i spună Vioricăi Dăncilă, în termeni diplomatici, să-și bage propunerile în buzunarul de la spate. Pentru că refuzăm să credem că o doamnă serioasă, care va conduce „guvernul” UE, s-ar bucura să aibă de ales între Rovana Plumb și Dan Nica. Numele celor doi bravi social democrați au apărut în mega dosare de corupție, așa că nu-i greu de anticipat entuziasmul nemțoaicei când a aflat ce propuneri a făcut premierul României. Chiar din comunicatul de presă redactat la finalul întâlnirii, aflăm că părțile mai au de discutat, despre una, despre unul.

„În cadrul discuțiilor, au fost abordate aspecte legate de viitorul comisar european din partea României, inclusiv în ceea ce privește conturarea portofoliului alocat țării noastre în cadrul Comisiei Europene. Cei doi oficiali au avut o discuție amplă cu privire la prioritățile viitoarei Comisii Europene și implementarea Agendei Strategice a UE (2019-2024). În context, prim-ministrul Viorica Dăncilă a prezentat obiectivele României pentru perioada suprapusă mandatului noii Comisii Europene, în domenii legate de asigurarea securității energetice, sectorul digital, schimbările climatice, rolul UE în plan global. Cei doi înalți oficiali au convenit să continue dialogul în perioada următoare”, a anunțat Biroul de Presă al Guvernului României.

Zilele trecute, în discuțiile despre viitorul comisar european s-au băgat mai mulți politicieni. Dacă opoziția a scos de la naftalina trecutul juridic al celor doi, un pesedist a postat un mesaj interesant pe Facebook.

„Aviz amatorilor: funcția de comisar nu beneficiază de imunitate, doar cea de europarlamentar beneficiază!”, a scris Ioan Mircea Pașcu (PSD) pe rețeaua de socializare.

Noi am înțeles ce a vrut să zică Pașcu, cu siguranță a înțeles și Ursula von der Leyen, însă nu garantăm pentru Viorica Dăncilă.


Distribuie articolul

You May Also Like